hrabra lavica / Malena Lorena odradila novi zahvat: Odlično se oporavlja, ali čeka je još operacija

Image
Foto: RTL

Krajem studenog objavljena je informacija kako su malenoj Loreni čeljusti opet srasle. Krenuli su za Austriju i već je odradila jednu operaciju

8.12.2018.
16:19
RTL
VOYO logo

Lorena Amidžić je prva djevojčica u Europi sa sraslim čeljustima. Nije mogla normalno jesti i primati tekućinu, a  hranila se preko sonde. Prošle godine u ovo vrijeme, Lorena je bila na operaciji koja je trajala 45 minuta i prošla je uspješno. U Hrvatskoj je nisu mogli operirati u tako ranoj dobi. 

Krajem studenog objavljena je informacija kako su malenoj Loreni čeljusti opet srasle. Krenuli su za Austriju i već je odradila jednu operaciju. Kako javlja Glas Slavonije, zahvat je izveden u austrijskoj Klinik fur Mund, Kiefer und Gesichtchirurgie i koji je izveo vrhunski svjetski maksilofacijalni liječnički tim na čelu s prim. dr. Mihaelom Malekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liječnici su strahovali da se nakon operacije na čeljusti pojavila nekakva gnojna vrećica ili da je došlo do upalnog procesa zbog specijalne folije kojom su ovaj put odlučili obložiti njezine čeljusti kako bi spriječili ponovo zarastanje, pa su je ponovno uspavali i provjerili", objasnila je majka Anamaria Vudmar Amidžić za Glas Slavonije

Mama otkriva i da su joj tijekom pregleda već obavili i prvo rastezanje čeljusti pod anestezijom te da je sljedeće zakazano za 17. prosinca, do kada se Lorena i mama iz Črnkovaca moraju vratiti u austrijsku kliniku. Zasad se ne može sa sigurnošću reći koliko će se često ti manji zahvati morati obavljati, a koje Amidžićevi sami financiraju iz sredstava prikupljenih tijekom prošlogodišnje akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lorena se, nasreću, zasad odlično oporavlja.

Podsjetimo, sve troškove puta pokriva HZZO. Građani Hrvatske su Akcijom za Lorenin osmijeh sakupili 30.000 eura za operaciju, no nakon što je cijela priča izašla u javnost, oglasio se i HZZO koji je odobrio liječenje te platio sve troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo