OVO JE TEŠKO ZA OBJASNITI, ALI... / Mala općina pokrenula novine, a HDZ-ov načelnik je postao i urednik pa u izdanju osvanule 22 njegove fotografije i intervju s njim

Image
Foto: Maja Santosi/ Pixsell

Načelnik Općine Čađavica u Virovitičko-podravskoj županiji, HDZ-ov Mirko Rončević postao je urednik lokalnih novina Čađavački list

15.5.2023.
17:18
Maja Santosi/ Pixsell
VOYO logo

Načelnik Općine Čađavica u Virovitičko-podravskoj županiji, HDZ-ov Mirko Rončević postao je urednik lokalnih novina Čađavački list, piše Telegram.

U novinama koje imaju 24 stranice, a financiraju se iz općinskog proračuna, slika načelnika-urednika Rončevića pojavljuje se čak 22 puta, od čega triput na naslovnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZGROZIO SUMJEŠTANE /

Napravio objekt za koji su mislili da je bazen i zauzeo pola ceste. Načelnik: 'Ima sve dozvole, mi tako radimo'

Image
ZGROZIO SUMJEŠTANE /

Napravio objekt za koji su mislili da je bazen i zauzeo pola ceste. Načelnik: 'Ima sve dozvole, mi tako radimo'

Čađavački list nastao je u srpnju 2019. godine kada su dvije susjedne općine, Čađavica i Sopje, na čijem je čelu HDZ-ov Berislav Androš, pokrenule tiskanje svojih glasila Čađavačka kronika i Sopjanska kronika. Radilo se o jednom listu, ali tako da je svaka općina imala 20 stranica i svoju naslovnicu.

Dvojica općinskih načelnika tada su objasnili kako zajedničkim izdavanjem lista žele ”što je moguće više smanjiti troškove izdavanja kronika”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U travnju se pojavila nova novina

U travnju ove godine pojavio Čađavački list, samostalno glasilo Općine Čađavica, a za urednika je postavljen Mirko Rončević koji na drugoj stranici lokalnih novina u uvodniku sa svojom slikom, objašnjava zašto se to dogodilo.

"Kao što znate, prije tri godine smo pokrenuli novine Čađavačka kronika koje su stizale besplatno svaka četiri mjeseca na vaše kućne adrese. Čađavačku kroniku pokrenuli smo s općinom Sopje, tj. Sopjanskom kronikom kako bismo smanjili troškove izrade, jer je minimalni broj odštampanih primjeraka bio 1500 komada. Mi toliko domaćinstava na području naše općine nemamo, pa smo radili 1000 i isto toliko Općina Sopje. Uspjeli smo dogovoriti i smanjiti štampanje na 1000 komada, što zadovoljava naše potrebe i smanjuje troškove", piše urednik-načelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telegram piše da se u listu čak 22 puta pojavljuje načelnikova fotografija, a objavljen je i intervju s načelnikom, koji je ujedno i urednik.

Na upit koliko iznose troškovi izdavanja lista, nisu li dvije funkcije u sukobu interesa, tko je autor intervjua s načelnikom Rončevićem te što urednik Rončević misli o 22 fotografije načelnika Rončevića na 24 stranice lista, Telegram nije dobio odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo