Majka sindikalca: Odveli su ga i nitko ništa ne govori!

Policija je u srijedu privela četvoricu sindikalaca Jadrankamena koji su čuvali pogone svoje tvrtke, upropaštene dolaskom tajkuna Brune Orešara.

21.6.2012.
14:02
VOYO logo

"Policija je došla u kamenolom i odvela Tončija, Josipa i Marka Eterovića i još jednoga, kojega su pustili. Nije se javio, ne možemo do njega", kazala nam je uplakana Katica Drpić, majka sindikalca Jadrankamena Tončija Drpića.

Njegova sestra objasnila nam je da su nakon uhićenja zbog zadržavanja automobila stečajne upraviteljiceAnči Bašić, koja je prijavila krađu, prebačeni prvo u Supetar, a onda u Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je već drugo hapšenje u mjesec dana. Radnici su otišli u Split ispred policijske postaje u kojoj je zadržan", kaže nam sestra Tončija Drpića.

Radnici na putu za Split

Prosvjed pred policijskom postajom počinje oko 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemamo potvrdu informacije da je policija na radnike poslala 20 interventnih policajaca, dvije "marice" i pet službenih Škoda.

"Zasad možemo potvrditi da je nekoliko osoba na obavijesnom razgovoru, a nakon toga ćemo izvijestiti javnost", kazala nam je Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, koja nije ni potvrdila ni opovrgnula da je razlog privođenjima automobil stečajne upraviteljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija zasad nema službenih informacija o dolasku radnika pred policijsku postaju u kojoj drže Drpića i ostale, no o tome su ih obavijestili mediji. Radnici su u Split dovedeni ujutro i ne zna se koliko će potrajati razgovori s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo