Majka ide u zatvor jer nije plaćala alimentaciju

Zbog neplaćanja alimentacije za svoje dvoje malodobne djece od 11 i 9 godina, za nekoliko dana Općinski sud u Zadru poslat će u zatvor 29-godišnju Zadranku.

20.4.2010.
23:14
VOYO logo

To će biti prva presuda majci na zadarskom području koja zbog neplaćanja alimentacije ide u zatvor. Ona je od svog 40-godišnjeg supruga, s kojim su ostala djeca, otišla 2003. Sudski postupak pokrenut je 2006. godine, a zbog neplaćanja alimentacije uvjetno je osuđena 2008., piše Večernjak.

No, unatoč obećanjima alimentaciju nije plaćala, pa joj je sredinom prošle godine uvjetna osuda opozvana, a prije nekoliko mjeseci presuda je postala i pravomoćna te će potpisom suca Županijskog suda u Zadru za nekoliko dana biti poslana na odsluženje 9-mjesečne zatvorske kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeci majka nije platila ukupno 11.700 kuna do prve presude iz 2008. godine, ali ni alimentaciju nakon te presude, a sudu je sve pravdala tvrdnjom da je nezaposlena i da nema novca. U međuvremenu, majka se preudala i rodila još dvoje djece.

"Žao mi je što sam ostavila djecu, no jednostavno više nisam htjela da slušaju i gledaju svakodnevne svađe mene i bivšeg supruga. Meni je Centar za socijalnu skrb dopustio da djecu viđam nedjeljom, no bivši mi suprug nije dopuštao da budem nasamo s djecom. Tada sam se zainatila i sve da sam i imala novca, ne bih mu htjela plaćati alimentaciju. Potom sam se preudala i rodila još dvoje djece, ali ni ja ni suprug ne radimo i živimo samo od 2000 kuna rodiljske naknade i nemam od čega plaćati alimentaciju. Nikakvu presudu nisam dobila i prvi put čujem da ću ići u zatvor", rekla je majka u telefonskom razgovoru za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen bivši suprug kaže kako on nije tužio svoju bivšu suprugu i tražio njezino pritvaranje, već da je to učinio Centar.

"U Centru za socijalnu skrb znaju da je ostavila djecu i da ne plaća. Djecu je zanemarivala u braku, a kada smo se rastali, nije ni tražila skrbništvo. Posljednji ih je put vidjela još prije nekoliko godina, a djeca više i ne pitaju za nju", kaže 40-godišnji Benkovčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo