MAHNITI VJEROUČITELJ PUŠTEN IZ REMETINCA: / Ispitana jedna svjedokinja, DORH objavio detalje

Image
Foto: Screenshot

Sumanuti izljev mržnje tijekom sata vjeronauka snimio je jedan od učenika škole.

6.1.2018.
11:50
Screenshot
VOYO logo

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić koji je šokirao Hrvatsku izljevom mržnje koji je snimljen na nastavi osmog razreda iz vjeronauka pušten je iz Remetinca. Kako doznajemo, Bagarić ima zabranu kontaktiranja s djecom koja tek trebaju biti ispitana.

Image
OSMAŠ SNIMIO VJEROUČITELJA: /

'Mladić je bio u pravu... Izdajnicima metak u glavi i u septičku jamu, nabiti ih na kolac...'

Image
OSMAŠ SNIMIO VJEROUČITELJA: /

'Mladić je bio u pravu... Izdajnicima metak u glavi i u septičku jamu, nabiti ih na kolac...'

Protiv vjeroučitelja koji je na nastavi predavao kako Stjepana Mesića i Vesnu Pusić treba objesiti i baciti u septičku jamu, hvalio ratnog zločinca Ratka Mladića i poručivao da izdajnike treba nabiti na kolac, svjedočit će tek dvoje učenika. Ostali to ne mogu učiniti ukoliko im roditelji ne dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitana jedna svjedokinja

DORH je objavio kako je 4. siječnja na Županijskom sudu u Zagrebu ispitana jedna svjedokinja u slučaju vjeroučitelja Bagarića. Zbog opasnosti od utjecaja na novopredložene svjedoke DORH je opet zatražio od suca određivanje istražnog zatvora protiv Bagarića.

'Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćilo je 29. prosinca 2017. da je ispitalo hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz članka 325. stavka 1. Kaznenog zakona te da je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora na temelju članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku. (5. 1. 2018.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljeno je da je sudac istrage djelomično prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na jednu svjedokinju (članak 123. stavak 1. točka 2. ZKP-a) i to u trajanju od 15 dana, dok je odbio određivanje istražnog zatvora iz iste osnove u odnosu na preostale tri svjedokinje te je odbio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi osumnjičenik boravkom na slobodi mogao ponoviti isto ili istovrsno kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a).

Državno odvjetništvo podnijelo je izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Zagrebu žalbu na takvu odluku suca istrage smatrajući kako i nadalje postoji osnova za određivanje istražnog zatvora po obje osnove. Naime, iz provedenih radnji i prikupljenih činjenica te stanju spisa proizlazi opasnost da osumnjičenik može utjecati na preostale svjedoke te opasnost da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti isto kazneno djelo odnosno nastaviti s takvim protupravnim ponašanjem (trajanje kanonskog mandata).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud još nije donio odluku o navedenoj žalbi

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je 4. siječnja proveo dokaznu radnju ispitivanjem jednog svjedoka nakon čega je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, u cilju dodatnog utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti počinjenja kaznenog djela, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu provođenje dokaznog ročišta radi ispitivanja većeg broja svjedoka temeljem članka 235. u svezi članka 236. stavka 1. točka 1. ZKP-a. Sucu istrage je, slijedom navedenog, predloženo i određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na novopredložene svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. ZKP-a).

Stručni suradnici izvanpravne struke u državnom odvjetništvu ne sudjeluju u pripremi djece svjedoka

Naglašavamo kako će ovo državno odvjetništvo poduzeti sve zakonom propisane radnje u cilju donošenja meritorne državnoodvjetničke odluke, no, koristimo priliku točno informirati javnost s obzirom da su u pojedinim medijima objavljene netočne informacije o ulozi stručnih suradnika izvanpravne struke u državnom odvjetništvu u odnosu na ispitivanje djece svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni suradnici izvanpravne struke u državnom odvjetništvu ne sudjeluju u pripremi djece svjedoka za ispitivanje niti na bilo koji način sudjeluju u njihovom ispitivanju. Ispitivanje djece svjedoka provodi sudac istrage na prijedlog državnog odvjetnika sukladno članku 292. stavku 1. i 2. ZKP-a.

Provodi ga uz pomoć stručnog suradnika izvanpravne struke na sudu čije je sudjelovanje u ispitivanju djece svjedoka propisano člankom 11. stavkom 1. i 2. Pravilnika o radu stručnih suradnika izvanpravne struke na poslovima delikvencije mladih i kaznenopravne zaštite djece u državnim odvjetništvima i na sudovima', priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RAZREDNI KOLEGE PRIJETE UČENICI ZBOG SUMANUTOG VJEROUČITELJA: ‘Nabit ćemo te na kolac’

Sumanuti izljev mržnje tijekom sata vjeronauka snimio je jedan od učenika škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je snimka izašla u javnost, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak promptno je reagirala rekavši kako je šokirana. Jutros se ponovno osvrnula na situaciju u OŠ Matije Gupca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krizni psihološki tim u školi

‘Situacija u OŠ Matije Gupca je ozbiljna i zato smo hitno kontaktirali ravnateljicu, trenutačno dogovaramo sastanak i stavit ćemo na raspolaganje školi krizni tim za psihološku podršku Ministarstva. Isto tako, apeliram na medije da budu maksimalno oprezni pri izvještavanju s obzirom na to da se radi o maloljetnim učenicima’, objavila je Divjak u petak.

STVARI IZMAKLE KONTROLI U ŠKOLI U KOJOJ PREDAJE MAHNITI VJEROUČITELJ; MINISTRICA: ‘Situacija je ozbiljna, šaljemo krizni tim’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo