MAĐARSKA DOVRŠAVA BODLJIKAVI ZID: / Hrvatska će koordinirati sa Slovenijom

Image
Foto: PIXSELL, Marko Jurinec

Mađarska završava bodljikavi zid za izbjeglice.

3.10.2015.
19:34
PIXSELL, Marko Jurinec
VOYO logo

Rupa u bodljikavoj žici kraj prijelaza Botovo - Zakanji mogla bi biti zatvorena svake minute, a uskoro će biti blokiran i pružni prijelaz, javlja RTL.

Puštamo samo one koji su registrirani u Hrvatskoj i koje su druge zemlje Unije spremne prihvatiti", rekao je Sandor Pinter, mađarski ministar unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić: "Grčka Mađarska i Srbija su udogovoru"

Sve su glasnija nagađanja da bi Mađarska već sutra mogla zatvoriti granicu s Hrvatskom, a informaciju je potvrdio i predstojnik ureda mađarskog premijera Viktora Orbana.

"Ograda će biti izgrađena duž cijele granice s Hrvatskom jer je to jedini način da se spriječi organizirani ulazak izbjeglica. Još čekamo odgovor iz Beča vezano uz taj plan", izjavio je János Lázár, šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana za Budapest Business Journal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić uvjeren je da su Grčka, Mađarska i Srbija u dogovoru. Dokaz je pronašao u letku koji se djeli izbjeglicama već u Grčkoj, u kojem je prolaz kroz Hrvatsku označen kao jedina opcija:

"Najbolji dokaz vam je da preko Horgoša koji je otvoren i koji postoji kao navodni prihvatni granični prijelaz prelazi vrlo malo ljudi, odnosno brojke su zanemarive", kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, javlja RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo naivčine!"

"To je snop bodljikave žice. Ljudi će to zubima pojesti. Mađari će morati pucati na ljude. Orban nije neprijatelj Hrvatske i znam da bi neki htjeli njegove metode i ovdje, ali to neće proći. Ovo je pitanje dobra i ne dobra", kazao je Milanović.

A ako Mađari ipak kažu STOP i zatvore granice Vlada ima plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se dogodi takav scenarij, naravno da ćemo s kolegama u Sloveniji dogovoriti. Odnosno na operativnoj razini to već postoji, ne samo kontakti već i ako bi došlo do domino efekta naravno da smo dogovorili rute", rekao je Ostojić.

Citat crnogorskog književnika i vladara Petra II. Petrovića Njegoša premijeru je poslužio kao inspiracija za objašnjenje zašto je Hrvatska humanija od Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kome zakon leži u topuzu, kao što je pjevao ovaj naš susjed, tragovi mu smrde nečovještvom, a naši miriše na čovječnost. Ali nismo naivčine!" tvrdi Ostojić.

Isto vjerojatno misle i Mađari. A ako oni zatvore granicu pitanje je hoće li se unatoč "dogovorenim rutama" isto zapitati i Slovenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo