SPORNE IZJAVE /

Mađari zbog Anušića pozvali hrvatskog veleposlanika na razgovor: 'Odabrao je novu sportsku disciplinu – vrijeđati'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Szijjarto je pozvao hrvatsku Vladu da ne uvlači Mađarsku u unutarnje političke rasprave s predsjednikom, te poručio da se njihov spor mora riješiti među njima, bez vrijeđanja Mađarske. 

25.10.2024.
18:49
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Mađarsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je na razgovor hrvatskog veleposlanika u Budimpešti zbog nedavnih izjava ministra obrane Ivana Anušića, prenosi u petak mađarska novinska agencija MTI. 

Mađarski šef diplomacije Peter Szijjarto u petak je rekao da Mađarska stremi najboljim mogućim odnosima sa svim susjednim državama, uključujući Hrvatsku, te da je stoga "neočekivano da je hrvatski ministar obrane odabrao novu sportsku disciplinu – vrijeđati Mađare", piše MTI. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Szijjarto je pozvao hrvatsku vladu da ne uvlači Mađarsku u 'unutarnje političke rasprave s predsjednikom', te poručio da se njihov spor mora riješiti 'među njima', bez „vrijeđanja Mađarske'. 

Dvije sporne izjave ministra Anušića

Mađarski ministar govorio je o dvije sporne izjave Anušića. MTI navodi izjavu hrvatskog ministra na saborskom odboru za obranu na kojem je rekao da bi nesudjelovanje hrvatskih časnika u NATO aktivnosti NSATU Hrvatsku učinilo poput Mađarske, te onu u Saboru da 'Srbija i Mađarska javno daju potporu Putinu'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski veleposlanik Mladen Andrlić već je bio na razgovoru u ministarstvu gdje ga je primio zamjenik državnog tajnika odgovornog za regiju, piše MTI. 

POGLEDAJTE VIDEO: Sukobi u Saboru: Anušić optužuje SDP da dijeli NATO-ove tajne!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo