MACOLA NE DA SVOJE MEDVJEDE: / 'Trebam li im izgraditi hotel s pet zvjezdica, ugraditi centralno? Na sve sam spreman!'

Image
Foto: pixsell

Brundo i Mrki su mu kao obitelj i kaže kako do sada nitko nije imao prigovor na to u kakvim uvjetima medvjedi žive, a došle su, napominje, brojne inspekcije

6.5.2019.
7:23
pixsell
VOYO logo

Željko Orešković zvani Macola ne misli se razdvajati od svojih medvjeda, iako po novom zakonu privatne osobe ne mogu držati divlje životinje u zatočeništvu.

Tim više, tvrdi, jer su njegovi medvjedi savršeno zbrinuti, a ne izloženi stresu, stotinama posjetitelja i u lošoj nastambi kao što mu neki spočitavaju, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako je sam podigao nastambu još 2006. godine kada ih je dobio od jednog lovca te danas imaju duboku jamu gdje se zavlače, bazen, ljuljačku, hranu...

Veliki trošak

Njegovi mezimci koje je othranio na bočicu, napominje, dnevno pojedu 30 do 40 kilograma hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam sedam restorana i meni nije problem nabaviti im toliko hrane. Iako, priznajem, još im i dodatno kupujem hranu. Ma oni ni ne mogu pojesti svu hranu koju im ostavim", rekao je Željko.

"Bili su siročad. Pola kilograma su imali kad mi ih je donio. Na bočicu sam ih othranio. Ništa nisam znao o medvjedima. Raspitao sam se kod stručnjaka i sve su mi objasnili. Radio sam prema propisima. Obično mlijeko stoga nije dolazilo u obzir. Davao sam im ono za bebe", prisjetio se Macola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve će im dati

Brundo i Mrki su mu kao obitelj i kaže kako do sada nitko nije imao prigovora na to u kakvim uvjetima medvjedi žive, a došle su, napominje, brojne inspekcije.

"I kako da se sad rastanem od njih? Pa to su moje bebe. Neka mi slobodno kažu što moram učiniti da sve bude legalno. Trebam li im izgraditi hotel s pet zvjezdica, ugraditi centralno grijanje? Na sve sam spreman, samo da ih ne vode u Kuterevo", zaključio je za 24sata potreseni Željko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo