Mačo Dado šefici Jaci igra iza leđa?

Kad Darko Milinović govori da HDZ ima dobru predsjednicu koju podupiru svi članovi Predsjedništva, malo tko mu vjeruje.

11.11.2010.
11:07
VOYO logo

Intervju koji je Darko Milinović, ministar zdravstva i socijalne skrbi, potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednice HDZ-a, dao Globusu izazvao je komešanje u vladajućoj stranci.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i potpredsjednik stranke Andrija Hebrang, koji je u lošim odnosima s Milinovićem, što nije tajna, odbio je komentirati Milinovićeve izjave. No, ostaje činjenica da je ovo prvi istup nekog visokog dužnosnika HDZ-a u kojem je naznačena aspiracija za čelnim mjestom u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučajno ili ne, u srijedu je za kasno poslijepodne sazvano stranačko Predsjedništvo i, kako doznaje Večernji list, njegove izjave nisu bile predmetom rasprave, nego proračun.

Izvor iz vrha HDZ-a tvrdi, pak, da stavovi ministra Milinovića nisu iznenadili stranačko vodstvo. Naime, već dulje vrijeme do članova Predsjedništva dolaze informacije da se on, poput pravog "mačo tipa", nikako ne može pomiriti s tim da je na čelu HDZ-a žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Milinovićeve izjave da HDZ ima dobru predsjednicu koju podupiru svi članovi Predsjedništva, jedan od tih članova je rekao kako znaju čitati između redova i da je njima jasno da Dado, kako zovu Milinovića, želi na mjesto Jadranke Kosor.

Taj član ističe da je ovakav njegov istup sasvim očekivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimljivo, nastavlja taj član Predsjedništva HDZ-a, da Milinović ima aspiraciju za čelo HDZ-a na stranačkom Saboru 2012. godine. Naime, znači li to da on misli da će HDZ izgubiti izbore? Jer ako to ne misli i vjeruje da ćemo pobijediti na parlamentarnim izborima, odakle mu ideja da bismo mijenjali Jadranku Kosor s čela stranke", pita neimenovani član Predsjedništva HDZ-a

"Nemam apsolutno nikakvih aspiracija za čelno mjesto HDZ-a. I, uostalom, rekao sam da imamo odličnu predsjednicu koju podržavaju svi članovi Predsjedništva", kaže Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 'trojka' za Sanaderovu zapisničarku

Na primjedbu Večernjaka da je rekao kako imaju dobru predsjednicu, a ne odličnu, kako sada tvrdi, Milinović je kazao da sad koristi priliku i kaže da je odlična i da neće nasjesti na medijske insinuacije i želju da ga mediji posvade s predsjednicom stranke.

"Vidjet ćete ubrzo tko je s kim u vezi u HDZ-u jer zanimljivo je da Milinović na setu pitanja vezanih za Sanadera nije davao jasne odgovore. Posebno je nekorektan bio u dijelu u kojem ocjenjuje rad premijerke. Vjerujte mi, kad je premijerkin rad ocijenio dobrim, odmah me je to asociralo na Sanaderovu izjavu sa sabora stranke kad je našu predsjednicu nazvao "zapisničarkom", zaključuje sugovornik iz vrha HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201011100559006 arti-201011050731006 arti-201008040236006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo