Ma, tko je rekao da će se rezati plaće? Ja?!

'Nisam ja rekao da će biti bilo kakvo rezanje plaća. Oni koji zagovaraju radikalni rebalans, onda moraju jasno građanima reći što to znači.

23.7.2010.
13:09
VOYO logo

"Radikalan rebalans znači moguće rezanje prava iz zdravstvenog osiguranja, smanjenje mirovina i plaća u javnom sektoru za 10-15 posto, rezanje socijalnih prava i ostalih socijalnih naknada", izjavio je u intervjuu objavljenom u srijedu u Globusu naš ministar zdravstva Darko Milinović.

Dodao je da se o tome treba razgovarati i s koalicijskim partnerima. No, koliko šarolika mogu biti tumačenja naoko razumljivih i jednostavnih rečenica, pokazao je dan kasnije u Dnevniku Hrvatske radiotelevizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ja rekao da će biti bilo kakvo rezanje plaća. Oni koji zagovaraju radikalni rebalans, onda moraju jasno građanima reći što to znači. O tome se nije raspravljalo ni na Vladi ni na stranci", kazao je Milinović.

Za mene je sreća...

Globusu je Milinović kazao i kako bi on osobno uperio škare u javni sektor da se bavi rebalansom proračuna jer on nije osjetio krizu kao privatni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, to je bilo prije nego je znao da će javnost reagirati negativno na ovaj probni balon pa je i reakcija premijerke Jadranke Kosor i ministra prometa Božidara Kalmete bila - demantij. Spomenimo i kako je odmah zatim kazao i kako bi on bio najsretniji kada se ne bi dirale ni plaće ni mirovine u javnom sektoru.

Prethodni članci:

arti-201004300208006 arti-201007210246006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo