KAMEN SPOTICANJA / Ma tko bi rekao: HDZ i Most pred novim sukobom - ovoga puta zbog MUP-a?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ovo nije prvi put da se HDZ i Most sukobljavaju zbog utjecaja u sigurnosno-obavještajnom sektoru jer su se Mostovci ranije suprotstavili želji Karamarkove stranke da ekspresno smijeni šefa SOA-e Dragana Lozančića, a HDZ s druge strane nije bio zadovoljan imenovanjem Vlahe Orepića novim ministrom

29.2.2016.
15:42
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Pred vladajućom koalicijom je, prema svemu sudeći, novi sukob. Večernji list doznaje da ovoga puta kamen spoticanja između HDZ-a i Mosta Ministarstvo unutarnjih poslova, točnije, dinamika smjena čelnih ljudi u tom ministarstvu.

Mostu, u čijoj je ingerenciji MUP, ne žuri se promijeniti ravnatelja policije niti šefa policijskog USKOK-a, već Vladu Dominića i Marija Bertina namjeravaju ostaviti na tim pozicijama još neko vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, HDZ nije pretjerano oduševljen tom idejom. Već ranije kritizirali su čelnike MUP zbog optužbi za zlouporabe u policijkom aparatu i žele hitnu smjenu spomenutog dvojca.

Ovo nije prvi put da se HDZ i Most sukobljavaju zbog utjecaja u sigurnosno-obavještajnom sektoru jer su se Mostovci ranije suprotstavili želji Karamarkove stranke da ekspresno smijeni šefa SOA-e Dragana Lozančića, a HDZ s druge strane nije bio zadovoljan imenovanjem Vlahe Orepića novim ministrom unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji doznaje i da su u Mosta ljutiti na pritiske iz HDZ-a te da ministar Orepić namjerava otići iz Vlade ukoliko netko pokuša vršiti pritisak na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo