sin preminulog ribara / 'Lučka kapetanija je na državnoj sisi, zato i kreću u akciju spašavanja pet sati nakon dojave'

Image
Foto: Arhiva/Dusko Marusic/PIXSELL

Iako brodica brzo pronađena, trebalo je gotovo 48 sati da pronađu tijelo ribara

11.10.2018.
11:43
Arhiva/Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

U potrazi za 60-godišnjim muškarcem koji je u ponedjeljak isplovio na more u ribolov na svom brodu, po moru i kopnu tragali su helikopter, spasilačka služba i HGSS. Nažalost, potraga nije imala sretan završetak jer je njegovo beživotno tijelo pronađeno u moru kod Hvara u srijedu ujutro. 

Iako je njegova brodica dužine 5,8 metara ubrzo pronađena, trebalo je gotovo 48 sati da pronađu njegovo tijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Stričević, sin unesrećenog ribara rekao je za Slobodnu Dalmaciju kako je njegov otac u ponedjeljak otišao brodom pecati kod Šolte. Napušteni brod našao je njegov nećak utorak oko 12 sati u blizini Šolte. Kada je nazvao Lučku kapetaniju Split o nestanku strica zaprepastio se njihovim odgovorom.

"Ta osoba odgovorila je mojem rođaku da je Lučka kapetanija Split dobila dojavu o pronalasku broda u sedam sati tog jutra, u utorak, dakle, pet sati prije nego što smo mi pronašli brod. Dalje je rekla da je brod pronašao neki čovjek iz Maslinice, odnosno da mu je bilo sumnjivo kako brod stoji, pola na kraju, a pola u moru, pa je išao provjeriti što je s brodom. To znači da oni iz Lučke kapetanije pet sati otkad su dobili prvu dojavu o pronalasku napuštenog broda do našeg poziva oko 12 sati nisu prstom maknuli, odnosno nisu organizirali nikakvu potragu", tvrdi Tomislav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon razgovora, Lučkoj kapetaniji trebalo je 20-ak minuta da dođu na poziciju napuštenog broda. Oko 14.30 došla su dva ronioca, a u 15.30 sati i jedan helikopter. Potraga je zavšena u 18 sati. 

"Pa čovjek jednostavno može umrijeti dok oni pokrenu 'opsežnu i koordiniranu akciju traganja i spašavanja'. To je sramota i ništa drugo! Svi mi dajemo njima plaće iz naših džepova. Oni su na 'državnoj sisi', zato i mogu u akciju traganja i spašavanja krenuti s pet sati zakašnjenja u odnosu na prvu dojavu o pronalasku napuštenog broda. Mog oca Petra, nažalost, više nema među živima, a ovi koji su njega "spašavali" s pet sati zakašnjenja i sutra će 'spašavati' nekog drugog", rekao je sin preminulog ribara Slobodnoj Dalmaciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo