sjednica sabora / Lovrinović: 'Uvođenjem eura ukrcat ćemo se na brzi vlak prema Grčkoj', Sinčić predložio izmjenu Zakona o suzbijanju upotrebe droga

'Uvođenje eura odgovara bankama i izvoznicima, no stanovništvo se potiče na još veće zaduživanje', upozorio je Ivan Lovrinović tijekom rasprave o uvođenju eura u hrvatsku ekonomiju

13.10.2017.
9:42
VOYO logo

Na dnevni red prvo je došla rasprava o najavljenom uvođenju eura umjesto kune u hrvatsku ekonomiju, te rasprava o godišnjem izvješću o radu Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) za 2016. godinu.

Ivan Lovrinović (PH) upozorio je da bi prijevremeno uvođenje eura moglo biti pogubno za hrvatsku ekonomiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini se da nema kraja lošim navikama. Za neke krugove u Hrvatskoj, kuna je sve do danas bila neželjena valuta. Ta naša kuna nikada nije upotrijebljena za poticaj hrvatskog gospodarstva, snažno se poticala eurizacija gospodarstva. Uvođenje eura odgovara bankama i uvoznicima, no stanovništvo se potiče na još veće zaduživanje. Uvođenjem eura ukrcat ćemo se na brzi vlak prema Grčkoj", rekao je Ivan Lovrinović.

Ivan Vilibor Sinčić u ime Živog zida istaknuo je kako je stanje u hrvatskoj poljoprivredi katastrofalno te predložio izmjenu Zakona o suzbijanju upotrebe droga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjetski trendovi daju novo svijetlo o mogućnostima konoplje. Može se proizvoditi više od 25.000 proizvoda. U Hrvatskoj je dozvoljen uzgoj industrijske konoplje. Mi predlažemo da se za industrijsku proizvodnju koristi cijela biljka, bez ikakvih ograničenja", rekao je Sinčić, istaknuvši usput potencijal konoplje u liječenju bolesti poput AIDS-a, PTSP-a i astme, te predloživši Imunološom zavodu da se bavi proizvodnjom konoplje u medicinske svrhe.

"Osobni uzgoj do šest stabljika konoplje nije štetan za nikoga i trebao bi biti dopušten na području Hrvatske", zaključio je Sinčić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo