RECENZIJA EP-JA / Lovely Quinces preko 'Moskve' do inozemne karijere

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Da je sve to što joj se događa itekako zaslužila, dokazala je novim EP-jem, zamišljenim kao prva polovica albuma koji stiže najesen

12.6.2015.
12:51
Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

Lovely Quinces:Meet Me In Moscow (LAA)

U samo dvije godine, koliko je prošlo otkad je u svojoj sobi počela pjevušiti uz akustičnu gitaru, Dunja Ercegović pretvorila se u jednu od najljepših glazbenih priča na ovim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon debitantskog EP-ja "No Room For Us" uslijedila je naslovnica hrvatskog Rolling Stonea, nastupi po Europi i Sjevernoj Americi među kojima i onaj na najznačajnijoj glazbenoj smotri današnjice, festivalu South By Southwest u Austinu, te suradnja s istinskim ikonama alternativnog rocka poput Thurstona Moorea i grupe Giant Sand.

Da je sve to što joj se događa itekako zaslužila, dokazala je novim EP-jem, zamišljenim kao prva polovica albuma koji stiže najesen, u svakom smislu superiornijem svom nagrađivanom i hvaljenom prethodniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napredak je najočitiji u samom pristupu skladanju i aranžiranju pa se Dunjinoj akustari sve češće pridružuju ostali instrumenti, dok se uvodnom "Tide" i oglednim komadom indie-rocka "Nostalgia" sasvim približila svojim heroinama poput Cat Power i Fioni Apple, pridodavši im još neke, ponajprije PJ Harvey i Margo Timmins iz velikih Cowboy Junkies.

Završnica „In Time“ dodatno će produžiti čekanje nastavka „Moskve“ i  razbiti svaku sumnju u izniman talent ove djevojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj želim joj dvije stvari – da ove pjesme dobiju bendovsku pratnju i predstojećim koncertima te da inozemne nastupe i kontakte uspije kapitalizirati i jednom zauvijek pobjeći iz ove žabokrečine.

Ocjena: 8/10

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo