Od 29. lipnja do 6.srpnja, 5 floorova / Love International - nova era ljubavi u Tisnom

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Od 29. lipnja do 6.srpnja, 5 floorova - Main stage, Beach stage, Olive Grove i The Terazza, klub Barbarella’s u Pirovcu, 25 boat partya – osam dana uživanja u skrivenom kutku hrvatske obale,

29.6.2016.
18:39
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Tamo gdje je nakon 10 nezaboravnih godina stao Garden festival, ovog tjedna počinje nova era – novi Love International festival u Tisnom, nasljednik kultnog Gardena.

Od 29. lipnja do 6.srpnja, 5 floorova - Main stage, Beach stage, Olive Grove i The Terazza, klub Barbarella’s u Pirovcu, 25 boat partya – osam dana uživanja u skrivenom kutku hrvatske obale, omiljenom odredištu ne samo onih koji godinama posjećuju Garden već i samih izvođača.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda ne toliko razvikan i komercijalan kao drugi omiljeni britanski festival Hideout na plaži Zrće koji okuplja mlađu publiku, Love International nudi ipak nešto više za istančaniju partijanersku publiku. Opuštenu vibru, osjećaj povezanosti i kao što organizatori često vole istaknuti  - ovdje su svi obitelj. Pomalo hipijevski ugođaj, u kojem je muzika na prvom mjestu. Organizatorsku palicu od Nicka Colgana, osnivača Gardena,  preuzeo je bristolski Team Love, točnije Tom Paine i Dave Harvey. Momci su lansirali vrhunski line up, sastavljen od izvođača poznatih posjetiteljima Gardena ali pojačan s novim imenima:  Dixon, Bicep, Motor City Drum Ensemble, Ben UFO, Gerd Janson, Craig Richards, Joy Orbison, Midland, Horse Meat Disco, Prosumer, Hunee, Tama Sumo, Job Jobse, Fort Romeau, Felix Dickinson, Red Axes, Lord Of The Isles i Khruangbin. Pametnome dosta. House, techno, soul, funk – vidi se kako organizatori nisu robovali nekim žanrovskim ograničenjima.

Mnogim izvođačima Garden resort mjesto je gdje je gaža gušt a ne odrađivanje posla. Čarobno mjesto kakvog nema na Ibizi, često spominju DJ-evi koji se cijele godine pripremaju upravo za gažu u Tisnom. U ovih 10 godina The Garden zajedno sa svim ostalim festivalima koji se održavaju na lokaciji promijenili su turističku sliku Tisnog, koje je postalo svjetski poznata festivalska destinacija. Svake godine sve bolja kvaliteta, ulaganje u infrastrukturu, puni restorani, dućani, sve je to dio sinergije lokalne samouprave i britanskih organizatora. Nick Colgan, osnivač Gardena, Britanac koji je 12 godina živio u Zadru, a nedavno na zagrebačkom Žitnjaku otvorio craft pivovaru napravio je mnogo za razvoj turizma u tom kraju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nicku Colganu I njegovoj ekipi vrata su bila od početka otvorena” – priča nam Filip Henjak iz Turističke zajednice Tisnog.

“Garden festival stavio nas je na festivalsku kartu svijeta, ali i otvorio Tisno prema nekim novim tržištima. Da, na britansko, ali posjetitelji stižu s Novog Zelanda, iz Južne Afrike, Australije. Organizatori su uložili dosta novaca u to pomalo derutno odmaralište. Obiteljski turizam i ajmo reći partijanerski turizam žive zajedno bez problema, I možemo reći, ne susreću se. Uvala u kojoj se održava festival izdvojena je tako da buka nije problem”  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Love International našao se na listi top 10 ljetnih festivala prema pisanju The Guardiana, Resident Advisora i Time Out Croatia. Garden festival zapravo nije završio, samo se nastavlja pod drugim imenom i novom energijom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo