intervju iz 1987. / Lou Reed nikada nije volio Beatlese i mislio je da su smeće

Image
Foto: Suzan/Press Association/PIXSELL

Intervju novinara Joea Smitha s Lou Reedom, u kojem je otkrio kako mu se nitko nije sviđao, pa tako ni Beatlesi, datira iz 1987.

18.2.2015.
18:16
Suzan/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

U nedavno pronađenom intervjuu, rock-avangardist Lou Reed izjavio je da mu se Beatlesi nikada nisu sviđali i da je uvijek mislio da su smeće.

"Nikada nisam volio Beatlese. Mislio sam da su smeće. Ako me pitate tko mi se sviđao - nitko mi se nije sviđao", rekao je Reed u video intervjuu koji je dio PBS-ove (američka televizijska mreža) "Blank on Blank" serije, koja animacijama oživljava davno zaboravljene intervjue značajnih glazbenika i zabavljača.

Intervju novinara Joe Smitha s Lou Reedom datira iz 1987.

Glazbena legenda nije poštedjeila niti svoje uspješnije kolege u šezdesetima - The Doorse. "Kada su bendovi pokušavali postati nadriumjetnički, to je bilo gore od glupog rock & rolla", rekao je. Kada kažem 'glupo', mislim na The Doors", rekao je Reed.

Glazbenik je rekao da je svrha njegova benda The Velvet Underground bila "podići rock & roll pjesmu na razine gdje je nitko prije nije odnio".

Reed je u intervjuu pričao o životu u zabačenom dijelu New Jerseya gdje je prijetio znatiželjnim studentima sa sačmaricom te o sukobima koje je imao s glazbenim inženjerima u studijima.

Istaknuo je da nitko nije shvatio da je pjesma Velvet Undergrounda "Venus in Furs" temeljena na romanu (austrijskog pisca Leopolda von Sacher-Masocha), a vezano za reakciju ljudi na pjesmu "Heroin" rekao je da "je imao osjećaj da je ubio Papu ili nešto slično".

"Ono što sam želio napraviti jest napisati rock & roll koji ste mogli slušati kada ostarite, a s vremenom ne bi ništa izgubio. Bio bi bezvremenski, i tema i stihovi", rekoa je Reed.

Pokojni roker će 18. travnja biti primljen u Kuću slavnih Rock'n'Rolla kao solo umjetnik. Reed je već 'stanovnik' Kuće slavnih s obzirom da su Velvet Undergroundi primljeni 1996.

Ostale slavne osobe čiji su intervjui animirani u sklopu PBS-ove "Blank on Blank" serije uključuju Reedove najmanje omiljene glazbenike poput Johna Lennona i Jima Morrisona, kao i Robina Williamsa, Davida Bowieja, Tupaca Shakura, Waynea Coynea i Michaela Jacksona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo