LOKALNI PORTAL KOJI SE GODINAMA DIVI MOĆNOM LUCIĆU: / 'Za čovjeka od 60 dobro se drži. Sretan ti Uskrs, Franjo!'

Image
31.3.2018.
14:12
VOYO logo

Nakon što je Net.hr ekskluzivno otkrio seks skandal saborskog zastupnika Franje Lucića, ne prestaju burne reakcije u medijima. Lucić, zagovornik obitelji, vjere i domovine, koji je dio svog poslovanja prebacio na suprugu nakon što se našao na meti istražitelja, s ljubavnicom je godinama razmijenjivao obnažene fotografije. Dio selfija nastao je u turboluksuznom hotelu Grande Bretagne u Ateni, u kojem noć stoji do 19.800 kuna, iako je Lucić prijavio veliku neimaštinu u imovinskoj kartici.

Image
NET.HR RAZOTKRIO PRVI POLITIČKI SEKS SKANDAL U HRVATSKOJ! /

Saborski zastupnik slao obnažene selfije iz luksuznog hotela

Image
NET.HR RAZOTKRIO PRVI POLITIČKI SEKS SKANDAL U HRVATSKOJ! /

Saborski zastupnik slao obnažene selfije iz luksuznog hotela

Lokalni portal 034portal.hr, koji se godinama divio svim aktivnosti slavonskog moćnika Franje Lucića, obrušio se na Net.hr zbog objave fotografija. "To što Franjo Lucić radi u svom privatnom prostoru i vremenu je njegova stvar i ne smatram to perverznim, a još manje neprirodnim", pišu u uredničkom komentaru. Na današnji Veliki petak, pred Uskrs, ni svom najvećem neprijatelju ne bih poželio ovakve nevolje koje su se danas dogodile Franji. Ako ćemo iskreno, za čovjeka od gotovo 60 godina, Franjo se dosta dobro drži", da bi na kraju poentirali: "Sretan Uskrs, Franjo!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Saborski zastupnik Franjo Lucić jedan je od najeskponiranijih i najmoćnijih ljudi HDZ-a. Godinama se pojavljivao u medijima, natjecao na izborima i fotografirao s čelnicima stranke, od Ive Sanadera do Tomislava Karamarka. Od svojih javnih funkcija i političke moći imao je velike koristi, pa je, sudeći po navodima istražitelja i novinara, godinama utjecao na lokalne sudove, DORH i državna poduzeća poput Hrvatskih šuma. U malverzacijama s braniteljskim sredstvima prevario je branitelje i izgradio si 60 vikenda na moru.

Osim toga, Lucić se u javnosti predstavlja kao zaštitnik tradicionalnih vrijednosti poput obitelji i vjere, a političke je protivnike napadao kao ljude koji se u crkvi pojavljuju samo da bi bili viđeni. Ekskluzivni materijali Net.hr-a otkrivaju da je Lucić bio krajnje licemjeran - dok je drugima popovao o obiteljskim vrijednostima, razmjenjivao je obnažene fotografije s ljubavnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"To je netko sve montirao. Tko zna odakle su te slike i kako je montirano.”

Lucić je prijavio da nema ni auto, ni kuću, ni stan, ni ušteđevine, a dio fotografija nastao je u jednom od najskupljih hotela na Mediteranu. Tamo je, otkriva Net.hr, došao na poziv Hrvatskog nogometnog saveza, što otvara pitanje: je li HNS takvim putovanjima kupovao političke sponzore? Lucić je godinama branio Mamića u Saboru, a nikad nije rekao da putuje na račun HNS-a.

Dok je sve to radio, lokalni medij 034portal.hr objavljivao je članke poput: "Zašto ću svoj preferencijalni glas dati Franji Luciću", "Lucić: HDZ je dominirao u odnosu na političke protivnike", "Lucić demantira netočne navode u medijima". Prenosili su sve njegove napade na političke protivnike, kao i razmišljanja o poljoprivredi u Hrvatskoj, odnosima Pantovčaka i SDP-a, i povremenim lokalnim previranjima. Naslov članka o mutnim stečajevima Lucićevih tvrtki bio je: "Lucić: Radnici ostaju raditi u dvije tvrtke". O Lucićevim pokušajima podmićivanja novinara Drage Helda pisali su: "Kao što smo i tvrdili, podmićivanje novinara nije kazneno djelo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Vjerujete li mu?

Doduše, ponekad bi prenosili i negativne članke o Franji Luciću, poput njegovog skandala s podmićivanjem. Uvod tog članka glasio je: "Iako smo duboko uvjereni da saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije Franjo Lucić nije kriv i nije bio u stanju učiniti sve za što ga se tereti u idućem tekstu, zbog dužnosti prema našim čitateljima i javnosti naše županije, članak s Telegram.hr prenosimo u potpunosti".

U toj aferi su Lucića nemilice branili. Lokalni portali u Hrvatskoj teško osiguravaju ezgistenciju i imaju specifične odnose s lokalnom samoupravom, što se očitava u odnosu prema Franji Luciću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo