NOVINAR OTKRIO: / 'Belupova tvornica koju je Plenković jučer otvorio počinje raditi tek u listopadu. Razumljivo - izbori su blizu'

Image

Premijer Andrej Plenković jučer je svečano pustio u pogon novu Belupovu tvornicu lijekova vrijednu pola milijarde kuna. Kako je to izgledalo novinari nisu uspjeli doznati jer ih tamo nije bilo.

17.5.2017.
12:17
VOYO logo

NAJVEĆA GREENFIELD INVESTICIJA U HRVATSKOJ: Otvorena nova tvornica Belupa vrijedna pola milijarde kuna

"Zato je u novu tvornicu nahrupila sva sila lokalnih i nacionalnih političara. Njima menadžeri Podravke i Belupa potpuno vjeruju. Oni sigurno neće otkriti marke i serijske brojeve strojeva za štancanje lijekova. Kome uopće vjerovati ako ne članu gradskog odbora križevačkog HDZ-a i čelniku podravske općinske podorganizacije autohtonih pravaša. Oni vam tajnu mogu držati do posljednjeg daha. Već zamišljamo kako gorile izraelske Teve u nekom vlažnom podrumu muče hadezeove lokalne odličnike. A ovi ne popuštaju", napisao je posprdno na portalu Koprivnički.infoRobert Mihaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to i nije najzanimljiviji dio priče. Ispostavilo se, naime, da će nova tvornica biti u punom pogonu tek u – listopadu. Priznao je to i šef Belupa, rekavši da još nemaju sve dozvole za proizvodnju za tržište, ali da će ih do jeseni dobiti.

"Plenki je tvornicu danas ipak otvorio. Razumljivo. Izborna je kampanja, a Koprivnica mu je toliko važna da će doći podržati svoje kandidate samo ako se u tom gradu događa nešto krupno. Da nije otvorenja tvornice Belupa, vraga bi se on danas fotkao s kandidatom za gradonačelnika Papcem i dožupanom Sobotom. Radije bi vadio mast mostovcima negdje oko Stona. Ili Pelješca. Do kojeg most samo što nije stigao", piše Mihaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljvo je i to da na svečano otvorenje pogona uopće nije pozvan bivši predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić i njegova također bivša menadžerska ekipa.

"A Mrle (Mršić op.ur.) je – mogu vam to posvjedočiti gotovo iz prve ruke – silne bitke vodio s mirovinskim fondovima da se Belupove tvornice uopće izgrade. Mirovinci, većinski vlasnici Podravke, i dan-danas smatraju kako ova računica s Belupom teško može držati vodu. Ali, bila su takva politička vremena. Pritisnuli ih Mrle, Račanov ministar Crkvenac i tadašnji premijer Milanović, pa su na koncu morali popustiti. Tvornice su danas tu, u Koprivnici. Ali, Mrle svejedno nije dobio pozivnicu", prokomentirao je i ovaj detalj Robert Mihaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve mogu shvatiti. Da je izborna kampanja. Da su nove tvornice najveći mamac da Plenković dođe u Koprivnicu. Pa makar proizvodnja počela u listopadu. Ali, da na svečanost otvorenja nije pozvan čovjek za čijeg je mandata tvornica niknula od prve lopate do zadnjeg stroja – to mi je teško probavljivo", zaključio je koprivnički novinar uz konstataciju da je njegova Koprivnica "uvijek bila pristojan i civiliziran grad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo