LOKALIZIRAN JE POŽAR KOD MUĆA: / Više nema otvorenog plamena, tijekom noći vatrogasci će dežurati na terenu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Lokaliziran je požar kod Muća, gasilo ga pet protupožarnih zrakoplova: 'Opožareno je 20 hektara borove šume i niskog raslinja'

9.7.2020.
23:24
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Požar koji je u četvrtak popodne buknuo na predjelu Ramljana u blizini Muća lokaliziran je u 21 sat, izvijestili su iz DVD-a Muć, a Ministarstvo obrane priopćilo da su požar gasila tri kanadera i dva air-tractora što je najviše protupožarnih zrakoplova u ovoj protupožarnoj sezoni.

"Na požarištu će cijelu noć dežurati 10 vatrogasca i dva vozila. Opožareno je 20 hektara borove šume i niskog raslinja, ali više nema otvorenog plamena a tijekom noći vatrogasci će dežurati na terenu i sanirati prostor koji je bio zahvaćen vatrenom stihijom," rekao je za Hinu zapovjednik DVD-a Muća Božo Delić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GORI KOD TRILJA I MUĆA: /

Požar gase dva kanadera i dva airtractora

Image
GORI KOD TRILJA I MUĆA: /

Požar gase dva kanadera i dva airtractora

Požar zaprijetio kućama

U jednom trenutku, u poslijepodnevnim satima, požar je zaprijetio kućama, ali su vatrogasci uspjeli zaustaviti širenje vatrene stihije. Vatrogascima su iz zraka pomagala dva kanadera i dva air-tractora, a predvečer im se pridružio još jedan kanader.

Jedan od kapetana posade Canadaira koji sudjelovao u gašenju požara bojnik Ivica Markač rekao je kako zajedničkim djelovanjem učinjeno sve da se do mraka požar stavi pod nadzor i u tomu se uspjelo. „Požar se prostirao između dva naselja i uspjeli smo zaustaviti njegovo približavanje jednom od njih“, rekao je bojnik Markač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je peti požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) na kojem su angažirane zračne snage i požar na kojem je angažirano najviše protupožarnih aviona u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo