vjerni obožavatelji / Ljubitelji Winnetoua stižu u Starigrad-Paklenicu kako bi obilježili godišnjicu smrti Pierra Bricea

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na velebitskim Tulovim gredama, jednoj od najatraktivnijih filmskih lokacija, 6. lipnja će se održati prigodan program. Kako bi obilježila godišnjicu Briceove smrti, susretu će nazočiti Pierrova supruga Hella Brice

2.6.2016.
14:00
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Dvjestotinjak ljubitelja Winnetoua u subotu stiže u Starigrad-Paklenicu, gdje će se zadržati sedam dana, kako bi obilježili obljetnicu dvaju filmova i godišnjicu smrti Pierra Bricea priopćio je organizator.

Ljubitelji Karla Maya i filmova o Winnetouu obilježit će pedesetu obljetnicu dvaju filmova iz serijala "Winnetou und Apanatschi" i "Winnetou und sein Freund Old Firehand", te prvu godišnjicu smrti Pierra Bricea, francuskog glumca koji je utjelovio lik Winnetoua i stekao kultni status, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na velebitskim Tulovim gredama, jednoj od najatraktivnijih filmskih lokacija, 6. lipnja će se održati prigodan program. Kako bi obilježila godišnjicu Briceove smrti, susretu će nazočiti Pierrova supruga Hella Brice, kao i skladatelj glazbe za filmove o Winnetouu Martin Boetcher, kojem će to biti prvi dolazak u Hrvatsku. 

Image

Tulove grede, Velebit Tulove grede

Glumci Uschi Glass i Marinko Ćosić također će prvi put sudjelovati na događaju na kojem se mogu posjetiti brojna mjesta snimanja poput NP-a Paklenica, Prezida i Tulovih greda na Velebitu, Raštevića i Obrovca, Crvene luke i Draga, najavljuju organizatori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici će biti upoznati i s ostalim znamenitostima regije, pa će tako moći posjetiti NP Kornate i grad Zadar te zadarsko zaleđe. Zabavni dio programa country glazbe održat će se u utorak, 7. lipnja, na Trgu Marasovići u Starigradu-Paklenici.

Manifestaciju će pratiti grupa od petnaestak predstavnika medija iz Njemačke, Austrije i Švicarske, a već devetu godinu za redom događaj organiziraju Turistička zajednica općine Starigrad i Bluesun hotela Alan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo