LJERKA MINTAS HODAK: / 'Vrijeme ne liječi rane. Samo mi je vjera pomogla da podnesem Ivanin gubitak'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ljerka Mintas Hodak i Zvonimir Hodak su nekoliko mjeseci nakon tragedije pokrenuli zakladu koja nosi Ivanino ime.

12.2.2018.
7:43
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Gotovo punih 10 godina prošlo je otkako je na stubištu zgrade ubijena IvanaHodak. Ubojstvo odvjetničke vježbenice potreslo je Hrvatsku, a da vrijeme ne liječi rane otkriva Ivanina majka LjerkaMintasHodak.

"Samo mi je vjera pomogla da podnesem gubitak kćeri i preživim", kaže u razgovoru za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljerka i ZvonimirHodak su nekoliko mjeseci nakon tragedije pokrenuli zakladu koja nosi Ivanino ime, a kojoj je cilj financijski pomagati u stjecanju visokog obrazovanja mladim i talentiranim ljudima koji teže izvrsnosti, a koji nemaju dovoljno novca da si sami omoguće školovanje.

"Funkcioniranju zaklade donacijama najviše su pomogli mali poduzetnici. Mnogo su mi značile i donacije pojedinaca, a posebno moram istaknuti Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta (ZŠEM). No zbog cjelokupne situacije imamo sve manje sponzora, ali Ivanina zaklada će opstati. Svake godine 6. listopada, na dan njezina ubojstva, odlučujemo o novim stipendijama i dijelimo ih", kaže Mintas Hodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna održana je humanitarna večera povodom 10. godišnjice zaklade i Ivanina 36. rođendana, na kojoj su, između ostalih, bili brojni Ivanini prijatelji i nekadašnji dečko, odvjetnik Ljubo PavasovićVisković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo