Lista za odstrel: Kosorica se rješava trojice ministara?

Čini se da je premijerka Kosor odlučila rekonstruirati Vladu odmah nakon izglasavanja proračuna za 2011. godinu.

23.11.2010.
10:02
VOYO logo

Neimenovani visoki izvor iz HDZ-a je za Večernjak kazao kako će premijerka o promjenama u Vladi najprije razgovarati s koalicijskim partnerima, a onda u stranci. Promjena će se, tvrdi, dogoditi u tri resora – zdravstvu, financijama i kulturi, koje drže ministri Darko Milinović, Ivan Šuker i Božo Biškupić.

Iako su se u nagađanjima o smjeni spominjala imena i Božidara Kalmete, Branka Vukelića, Đure Popijača i Marine Matulović-Dropulić, čini se da je premijerka od toga odustala ne želeći ići u izbornu godinu s tako velikom rekonstrukcijom Vlade. No, posve je sigurno da ona ozbiljno računa na još jedan mandat i da je tome cilju sve podredila, pa se u kampanji za predstojeće izbore želi okružiti mladim, korupcijom neopterećenim ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernjak tvrdi da se Kosor već dulje želi riješiti nekih ministara, a sad se odlučila riješiti Milinovića i Šukera, najomraženijih ministara u javnosti. Ministar Božo Biškupić se u toj skupini navodno našao zbog zamora: dužnost obnaša više od sedam godina, a bio je i blizak prijatelj Ivi Sanaderu s kojim je putovao po svijetu zaradivši tako nadimak "Sanaderov fotograf".

Zanimljivo je i da će Jadranka Kosor na Skupštini Kluba utemeljitelja HDZ-a, koja će se održati 4. prosinca u Dugopolju, biti jedina govornica, osim predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a. Očekuje se da će isporučiti snažan motivacijski govor kojim će označiti početak utrke za još jedan mandat na čelu Vlade. Na Skupštinu su pozvani i Vladimir Šeks, Andrija Hebrang i Darko Milinović, kao utemeljitelji, ali oni neće govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201011190029006 arti-201011180222006 arti-201009270022006 arti-201009280551006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo