Linićevi inspektori kreću u veliku akciju diljem zemlje

Inspektori Ministarstva financija kreću u češljanje poslovanja 114 institucija.

9.12.2013.
8:09
VOYO logo

Inspektori će provjeravati jesu li navedene institucije u razdoblju od 1. listopada 2012. do danas plaćale obveze prema dobavljačima u zakonskom roku od 30, odnosno 60 dana. Kako tvrde u Ministarstvu financija, ovom akcijom žele provjeriti pridržavaju li se navedeni subjekti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi koji regulira rokove plaćanja i kaznene odredbe.

U Ministarstvu sumnjaju da je Grad Zagreb jedan od vodećih generatora dugova, čiji je dug u ovom trenutku oko 400 milijuna kuna. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ne boji se Linićevih inspektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzor do kraja mjeseca

''Hvala Bogu. Pozdravljam odluku Ministarstva da uvede reda. S druge strane, Grad Zagreb i Holding sve plaćaju u zakonskom roku i nikome nisu dužni ni lipe. Sa zadovoljstvom čekamo inspekciju da to provjeri. Treba uvesti reda u ovoj zemlji'', poručuje Bandić.

Osim glavnog grada, 100-njak inspektora Sektora za financijski i proračunski nadzor, provjeravat će još Split, Osijek, Rijeku, Zadar i Varaždin. Nadzor će se provoditi do kraja mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo