Linić u Dubaiju s prijateljem čije ime je objavio na 'listi srama'

Ministar financija novogodišnji je odmor u Dubaiju proveo s dvojicom bliskih prijatelja iz Rijeke, Jozom Kalemom i Milanom Ćuzelom.

15.1.2013.
14:36
VOYO logo

Porezna uprava od Joze Kalema potražuje 6,1 milijun kuna neplaćenog poreza na promet nekretnina, 1,5 milijuna kuna PDV-a i 180.000 kuna poreza na dobit vezanih u kamenolom u Tounju, piše 21. stoljeće. Kalem je 23. na listi poreznih dužnika u Primorsko-goranskoj županiji.

Riječki naftaš Kalem, pak, tvrdi da ništa nije dužan pa ni državi te se poziva na rješenje Samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak Ministarstva financija od 6. rujna koji je usvojio njegovu žalbu protiv rješenja riječke Porezne uprave o dugu za PDV od 1,5 milijuna kuna i vratio predmet na ponovni postupak. Rješenje je primio nekoliko dana prije odlaska u Dubai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozoren kako u Poreznoj upravi još uvijek postoji dug, kazao je da će u upravnom postupku dokazati kako ne mora platiti dug ni za PDV ni za porez na nekretnine te da će u roku od mjesec dana sve biti poznato.

Što se tiče odmora u Dubajiu, za koji je ministar financija već javno prozivan, Kalem objašnjava kako poznaje jako puno ljudi, pa tako i ministra Linića s kojim se družio u Dubajiu budući da su im supruge školske kolegice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo