Linić postao Mr. Stečaj: I na HRT-u vas je previše!

Tijekom gostovanja u emisiji Otvoreno i razgovora o brojnim otkazima u javnim službama, voditelj Mislav Togonal prozvao je ministra financija Slavka Linića Mr.

15.2.2012.
11:34
VOYO logo

Prvi proračun nove Vlade neki ekonomisti drže nerealnim, defenzivnim i nedovoljno hrabrim da Hrvatsku izvuče iz trenutne stagnacije. Sve zasad upućuje na nužan rebalans proračuna već za nekoliko mjeseci.

O proračunu za ovu godinu i trenutnom stanju u državi u Otvorenom su raspravljali ministar financija Slavko Linić, bivši ministar Ivan Šuker i Ivan Lovrinović sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku voditelj emisije Mislav Togonal prozvao je Slavka Linića 'Mr. Stečaj', na što mu je ministar vrlo brzo odgovorio kako su potrebni otkazi i na HRT-u.

''I vi dobro znate da vas ne treba toliko na televiziji'', poručio je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasprava se vodila i oko činjenice da se planiraju otkazi za čak 40.000 ljudi u javnim službama, a na najvećem udaru bit će oni koji rade preko ugovora na određeno vrijeme. Linić je poručio kako je evidentno da će biti manje ljudi.

''Oni koji su dosad radili na određeno vrijeme, to su uspijevali zahvaljujući ljudima na određenim položajima koji su im to omogućavali. Tako imate slučajeva da su pojedine osobe i po četiri godine radile na određeno'', rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linić je ujedno poručio da će se troškovi za plaće smanjiti za dvije milijarde kuna, te je istaknuo da su osobe u javnoj upravi zapošljavane neracionalno i neefikasno, uz poruku da Milanovićeva Vlada ne želi nastavak takve politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo