Linic ipak nije izdrzao do izbora, obratio se pismom vrhu stranke

Zoran Milanovic lazno me optuzuje da nisam poduzeo potrebne korake u Slucaju Spacva, ali neka on objasni zasto skriva dva mjeseca podatke, pise Linic u pismu SDP-ovcima.

7.5.2014.
22:32
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanovic lazno me optuzuje da nisam poduzeo potrebne korake u Slucaju Spacva, ali neka on objasni zasto skriva dva mjeseca podatke i nije me o tome izvijestio, a niti poduzeo potrebne mjere, napisao je, izmedu ostalog, smijenjeni ministar financija u svom dopisu sto ga je poslao svim clanovima Predsjednistva SDP-a uoci sastanka koji se odrzao u srijedu, javlja Novi List.

Linic je u dopisu iznio kronologiju predstecajne nagodbe u Spacvi, ali i njezinih posljedica te onoga sto se, prema njegovom videnju, dogadalo u samom ministarstvu, ali i Vladi posljednjih tjedana te objasnio da to cini zbog toga sto ga 'predsjednik SDP-a optuzuje za stetu nacinjenu drzavnom proracunu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pismu ih je podsjetio da je predstecajna nagodba Spacve izglasana u travnju 2013. godine te da je za sluzbe u Ministarstvu financija mjerodavna bila procjena Porezne uprave Vukovar na iznos od 33.696.173,68 kn. Upozorio je da je odlukom suda iz svibnja 2013. predstecajna nagodba postala obavezujuca za sve vjerovnike, a da je on 25.11.2013. godine potpisao ugovor o naplati duga za vrijednost zemljista, a temeljem Odluke suda o nagodbi iz svibnja 2013. godine.

U ozujku 2014. godine Nada Cavlovic-Smiljanec, istice Linic, usmenim nalogom trazi od iste Porezne uprave Podrucni ured Vukovar procjenu zemljista, a taj isti Podrucni ured koji raspolaze s ovjerenom procjenom koja je bila podloga za odlucivanje u travnju 2013. i to na iznos od 33.696.173,68 kn (636,99kn/m2), dostavlja ravnateljici novu procjenu na 6.286.500,00kn (15 EUR/m2). 'Nada Cavlovic-Smiljanec o svojim podacima izvijestila me pocetkom travnja 2014., a Predsjednika dva mjeseca ranije', pise Linic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, premijer Milanovic na presici tijekom koje je objavio Linicevu smjenu, novinarima je kazao da je od ministra dva mjeseca cekao objasnjenje kako je zemljiste Spacve kojim je namiren dug precijenjeno cak sest puta, o cemu je prvi pisao Jutarnji.

'Odmah nakon obavljenog razgovora s Nadom Cavlovic-Smiljanec, dajem joj nalog da obavi strucnu procjenu kako bi za eventualnu stetu trazio nadoknadu od sudskog procjenitelja te ovlastenog revizora cije su provjere bile relevantne za odlucivanje o predstecajnoj nagodbi. Nada Cavlovic-Smiljanec osobno potpisuje nalog za novu procjenu koja je izradena u istom mjesecu, sto znaci da su u roku od 20 dana po mom osobnom nalogu poduzete mjere kojima bi mogli sanirati stetu da je ona nastala', pise dalje Linic i napominje i da je nova procjena koju je narucila Nada Cavlovic-Smiljanec iznosila 27.424.590,79 kn, pa s obzirom na ranije procjene koje datiraju iz 2011. i 2012. nije mogla biti podloga za naknadu stete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linic podsjeca i na to da je dug Spacve krajem 2012. godine iznosio 28 milijuna kuna odnosno da je u godinu dana povecan za 13 milijuna kuna, cime sugerira da bivsa ravnateljica nije cinila nista da ga naplati. Otkriva i da krajem travnja Spacva drzavi nije dugovala ni jednu lipu te da je nakon sklopljene nagodbe drzavi uplatila gotovo 19 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo