Linic izlazi na izbore: 'Idem protiv Milanovicevog SDP-a'

Bivsi potpredsjednik Vlade Slavko Linic najavio je samostalan izlazak na izbore i borbu protiv SDP-a Zorana Milanovica.

14.12.2014.
16:36
VOYO logo

Na najavu Slavka Linica da ce s nezavisnom listom izaci na parlamentarne izbore protiv SDP-a, potpredsjednik te stranke Zlatko Komadina rekao je u nedjelju kako je to na neki nacin logican potez jer je Linic povrijeden situacijom koja mu se dogodila.

Predsjednik rijeckoga SDP-a Vojko Obersnel nije zelio komentirati Linicevu najavu, a za europarlamentarca Tonina Piculu ona nije osobito iznenadenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko ce s njim?

"Da, idem na parlamentarne izbore u svojoj regiji kao nezavisni zastupnik. Idem protiv Milanoviceva SDP-a. On za nas nije opcija. Necu prepustiti moju Rijeku takvoj stranci. Spreman sam se angazirati kako bi moji sugradani i dalje imali alternativu na ljevici", rekao je Linic u intervjuu nedjeljnom Jutarnjem listu. Pola godine nakon sto izbacen iz SDP-a i smijenjen s mjesta ministra financija, Linic je, medu ostalim, rekao i kako su price da SDP i ORaH Mirele Holy zajedno mogu dobiti prolaz na izborima "lazna poruka gradanima Hrvatske".

Na nedjeljnoj izvjestajnoj konvenciji povodom dvadesete godisnjice primorsko-goranske organizacije SDP-a u Rijeci se okupilo celnistvo SDP-a. Potpredsjednik SDP-a i predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina novinarima je rekao da je o Linicevim namjerama doznao iz danasnjih novina. "Linic je cesto isao sam, pa je tako i zavrsilo", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina smatra da je taj Linicev "potez logican na neki nacin - covjek je povrijeden situacijom koja mu se dogodila". Na pitanje o mogucnosti da se pridruzi Linicu, kazao je da je on 1990. godine odabrao socijaldemokraciju te da je njegovo mjesto u SDP-u. "Barem ja tako mislim", dometnuo je.

Saborski zastupnik Luka Denona, za kojeg se navodi da bi mogao biti clan Liniceve nezavisne liste, kazao je da je ta informacija za njega iznenadenje. Na pitanje hoce li s Linicem biti na nezavisnoj listi, rekao je: "Nikad ne reci nikad". No, kaze, to ce se dogoditi samo ako ga izbace iz SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam SDP-ovac i nemam namjeru izlaziti iz SDP-a", rekao je Denona dodajuci da treba vidjeti hoce li se SDP u predizbornoj godini "kretati u smjeru jacanja stranke kako bi dobila izbore ili ce se nastaviti ponasati kako se sada ponasa".

Predsjednik rijeckoga SDP-a Vojko Obersnel je kazao da prvi put cuje za informaciju o Linicevoj listi te da nema komentara, a clan Glavnog odbora SDP-a i europarlamentarac Tonino Picula kaze da Liniceva najava nije osobito iznenadenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takav potez povlacili su mnogi koji su napustili maticne politicke organizacije a osjecali se da jos imaju dosta toga za reci", rekao je. Ustvrdio je da je Linic ostavio dubok trag, ne samo u politici. Na pitanje o sansama Liniceve liste, Picula je kazao je da ce vrijednost njegova projekta ocijeniti biraci.

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojic kaze da Linicu "zeli svaku srecu, kao i svakome drugom". "Njega i nas i svaku drugu stranu ce na kraju ocijeniti gradani, nagraditi ili kazniti glasovanjem", dometnuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojic je ustvrdio da je Linic ostavio trag u hrvatskoj politici te dubok trag u SDP-u zbog cega je, podsjetio je, osobno bio protiv njegova izbacivanja iz stranke.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo