LIJEVI BLOK ĆE TRAŽITI OČITOVANJE O BANDIĆEVU 'MANHATTANU': / 'Ovdje se ide nakaradnom logikom. Apsolutno se protivimo takvom prijedlogu'

Image
Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Zastupnici lijevog bloka najavili su da će od Gradske uprave tražiti očitovanje o projektu 'Grad u gradu'

19.3.2019.
15:26
Patrik Macek / PIXSELL
VOYO logo

Uoči 21. sjednice zagrebačke Gradske skupštine, zastupnici lijevoga bloka najavili su da će od Gradske uprave tražiti očitovanje o projektu "Grad u gradu", ali i o stanju provedbe strateškog partnerstva s Vladom o pokretanju proizvodnje u Imunološkom zavodu.

Tomislav Tomašević iz stranke Zagreb je NAŠ!, ustvrdio je da Zagreb na kaotičan način upravlja gradskom imovinom, za što je novi primjer projekt "Grad u gradu", u kojem gradonačelnik Milan Bandić obećava gradsko zemljište potencijalnom investitoru, a ne zna se što će on graditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTKRIVENO TKO ĆE GRADITI BANDIĆEV 'MANHATTAN': /

Iza megamilijunskog projekta u Zagrebu stoji moćni vlasnik Burj Khalife i Dubai Malla!

Image
OTKRIVENO TKO ĆE GRADITI BANDIĆEV 'MANHATTAN': /

Iza megamilijunskog projekta u Zagrebu stoji moćni vlasnik Burj Khalife i Dubai Malla!

Nakaradna logika

"Ovdje se ide nakaradnom logikom gdje investitori kažu što bi oni tu gradili, nakon čega bi gradonačelnik izmijenio dokumentaciju da odgovara tom projektu. Apsolutno se protivimo takvom prijedlogu, a tražit ćemo od Gradske uprave da nas izvijesti o čemu točno pregovara s investitorima, što se tamo planira graditi i na koji će način to utjecati na izmjene GUP-a, za koje je gradonačelnik u prosincu rekao da će pred zastupničkim klupama biti u svibnju ove godine", kazao je.

Tomašević je dodao da je za područje Zagrebačkog velesajma Bandić od Arhitektonskog fakulteta zatražio izradu studije što se na tom području može graditi kako bi bilo u interesu zajednice i građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se dogodilo s Imunološkim zavodom?

Miljenka Ćurković iz Radničke fronte kazala je da će zastupnici lijevoga bloka tražiti odgovore što se u proteklih godinu dana dogodilo s Imunološkim zavodom, jednim od pet kapitalnih projekata Grada Zagreba, kako ga je ocijenio sam gradonačelnik.

Naime, prošle godine u travnju Zagreb i Vlada potpisali su dogovor o modelu strateškog partnerstva za pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu, a u njemu je predviđeno da će Grad u 2018. godini uložiti 50, a u 2019. godini 60 milijuna kuna u tu svrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćurković je napomenula da dokument koji je tada potpisan nije obvezujući, a rok za izradu obvezujućeg dokumenta o strateškom partnerstvu odavno je prošao, no još nema informacija u kakvoj je fazi taj projekt. "Nikakav argument nisam dobila, a čitav proces je netransparentan. Glavne su bojazni hoće li Imunološki biti spašen i hoće li to i dalje biti javna ustanova ili će završiti u rukama privatnog kapitala", kazala je.

Sportski holding alat za privatizaciju

Svibor Jančić iz stranke Za grad komentirao je osnivanje tzv. sportskog holdinga, nove tvrtke čija bi zadaća trebala biti upravljanje i obnova sportskih objekata, o čemu bi trebala raspravljati Gradska skupština u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jančić ne vjeruje da se samo želi obnoviti dotrajale sportske objekte, već smatra kako je sportski holding alat za privatizaciju i tihu komercijalizaciju javnog dobra. To je ilustrirao prijedlogom da se holdingu priključi Sportski rekreativni centar Šalata, kako bi na temelju toga holding mogao podignuti kredit kojim će financirati obnovu.

Borić: Žene ne bi trebale vjerovati Plenkoviću

Rada Borić iz Nove ljevice najavila je da će od Gradske uprave zatražiti očitovanje o procjeni rizika od prekomjerne devastacije šuma, što se po svjedočanstvima udruga događa u Parku prirode Medvednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na novinarsko pitanje o premijerovoj reakciji na prosvjed "Spasi me", Borić je ocijenila zabrinjavajućim što je Plenković brzo primio organizatorice prosvjeda. "Izgleda da će on najviše profitirati iz samog događaja, žene ne bi trebale vjerovati Plenkoviću", kazala je istaknuvši da se u godinu dana nije napravilo ništa u pogledu primjene Istanbulske konvencije.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo