Liječniku strop propao u ordinaciju i napravio kaos

'Otopljeni snijeg natopio je betonsku ploču i počelo se slijevati u ordinaciju. Čitav strop je propao, nestalo je struje...

22.2.2012.
12:39
VOYO logo

Tone snijega na krovu Doma zdravlja Drava u Osijeku prošlog su tjedna itekako stvorile probleme pri liječenju pacijenata. Naime, kada se snijeg počeo otapati, situacija u ordinaciji specijalista oralne kirurgije dr. Marka Matijevića bila je toliko teška da je svoje pacijente morao poslati kući, a opremu spašavati.

"Otopljeni snijeg natopio je betonsku ploču i počelo se slijevati u ordinaciju. Čitav strop, tzv. armstrong propao je, a sve to utjecalo je i na nestanak električne energije. Voda je izravno lijevala na stomatološku jedinicu, točnije na stolicu vrijednu oko 200.000 kuna, a nije mi preostalo ništa drugo nego prekriti je najlonom i pacijente vratiti kući. Osim toga, rad u operacijskoj sali također nije moguć jer ondje mora biti sve sterilno, a trenutno je ondje sve puno bakterija", riječi su kojima je probleme za Glas Slavonije opisao dr. Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi produženje listi čekanja

U pomoć su pozvani i vatrogasci, no s krova su uspjeli ukloniti samo dio snijega, a sanacija se ne može provesti dok se ne ukloni sve, te krov isuši. Stoga je rad u ordinaciji još uvijek nemoguć.

Prema riječima dr. Matijevića, ne postoji niti jedan drugi prostor i način izvođenja operacija i pregleda, pa će liste čekanja zbog problema sa snijegom od sada biti sve duže i duže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo