Opet isto u Zaprešiću / 'Liječniku je bilo neugodno': Na hitnu došla s posječenim prstom, nisu imali iglu i konac

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Dou zdravlja Zagrebačke županije priznaje da postoji mogućnost da nije bilo pribora u kritičnom trenutku

18.9.2018.
8:46
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Jedna žena iz Zaprešića nakon što je porezala prst i nije mogla zaustaviti krvarenje, javila se dežurnom liječniku u Domu zdravlja Zaprešić koji je ustanovio da treba jedan do dva šava. No, medicinska sestra kazala je liječniku da nemaju pribor za šivanje, pa su pozvali Hitnu da im daju pribor, ali na hitnoj su rekli da ga oni nemaju.

"Liječniku je sad vidno neugodno i daje mi na izbor da idem u bolnicu da mi to sašiju (iako je njemu neugodno da me zbog toga šalje u bolnicu) ili će mi staviti steristrip koji će mi sanirati ranu, ali će ostati ožiljak", ispričala je žena za Index.hr te dodala kako joj se zbog dva šava nije dalo ići u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostat će mi ožiljak kao uspomena na naše zdravstvo. Uspomena na to da svaki mjesec izdvajam za zdravstvo, da uplaćujem dopunsko, a zdravstvene ustanove nemaju osnovnog materijala i ne mogu mi pružiti osnovnu zdravstvenu zaštitu. I da, u posljednje vrijeme se govori kako je zaprešićka Hitna izvrsno opremljena, po najvišim standardima. Pitam se da li su stvarno igla i konac nešto što nadilazi uobičajene pa čak i najviše standarde?", pita se ona.

Index je poslao upit Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije koji su ih optužili da lažu te Domu zdravlja Zagrebačke županije koji priznaje da postoji mogućnost da nije bilo pribora u kritičnom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pribor za šivanje je sastavni dio opreme u svakoj ambulanti obiteljske medicine, pa tako i u ambulanti posebnog dežurstva. Kako se u ambulanti posebnog dežurstva smjenjuju liječnici, postoji mogućnost da pribora u kritičnom trenutku nije bilo, a nije izvršena provjera kako bi se utvrdilo da isti nedostaje. Napominjemo da se radi o izoliranom propustu koji se više neće ponoviti", stoji u odgovoru Sanje Fucak, pomoćnice ravnatelja Doma zdravlja Zagrebačke županije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo