pala je odluka / Liječnici idu u štrajk. 'Ovo je ozbiljna situacija, mi nemamo vremena za igru, vrijeme je za rješavanje'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Liječnici će sutra zatražiti sastanak s premijerom i tražiti da se uključi u rješavanje problema

28.3.2023.
18:59
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

S obzirom da prosvjed nije doveo do onoga što su liječici očekivali, svih pet liječničkih organizacija spremno je za štrajk.

Svi pacijenti biti će zbrinuti, a kada će točno biti štrajk još se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici će sutra zatražiti sastanak s premijerom i tražiti da se uključi u rješavanje problema.

"Ovo je ozbiljna situacija, mi smo ozbiljni ljudi, to nije igra i mi nemamo vremena za igru. Vrijeme je za rješavanje i konkretne poteze što smo govorili i prije prosvjeda. Danas, konkretnih poteza još nismo vidjeli i zato s ovim potezom, našim pismom koje ćemo još jedanput službeno uputiti premijeru očekujemo da se nešto konačno pokrene, pripreme za štrajk počinju", rekla je Renata Čulinović- Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovisno o odluci skupštine sindikata o vremenu štrajka ćete pravovremeno biti obaviješteni. Naravno poštivat ćemo sve zakonske propise, ali akcija se priprema", dodala je.

"Odgovornost za štrajk je na Vladi RH, a naravno da ćemo se u štrajku kad god on bio, a o tome ste obaviješteni, itekako pobrinuti o našim pacijentima, svi hitni, onkološki i svi dječje dobi bit će zbrinuti", rekao je Krešimir Luetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručili su da su nezadovolji, da ih nedostaje a da mladi liječnici odlaze. Točan datum nisu otrkili jer prije toga mora proći postupak mirenja, ako to ne uspiju, službeno kreće štrajk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo