'Otvoreno se poziva na nasilje prema nama'

Iz udruga Kontra, Iskorak i Domine upozoravaju na, kako kažu, pozive na nasilje uoči splitskog Pridea. Zabrinjavajuća im je izjava prof.

9.5.2012.
18:12
VOYO logo

Uoči okupljanja LGBT osoba u Splitu na Prideu 2012. udruge Kontra, Iskorak i Domine pozdravile su odluku ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da im se pridruže. No, smatraju kako je nužna i jasna i jedinstvena poruka Vlade koja bi njome pokazala svoj stav u odnosu na ljudska prava LGBT osoba.

Istovremeno iz udruga upozoravaju i na izjave koje smatraju otvorenim pozivom na nasilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv DORH-u

"Smatramo zabrinjavajućim izjave Ante Mateljana, profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta, koji je prema medijskim napisima za vrijeme blagdana Svetog Dujma izjavio kako se radi o 'antiprocesiji koja je vrijeđanje kršćanskih vrednota, te tome dodao kako vjernik ne mora podnositi takvo izrugivanje.' U kontekstu događaja od prošle godine smatramo to otvorenim pozivom na nasilje prema sudionicima/-cama javnog okupljanja Split Pride", stoji u priopćenju Iskoraka, Kontre i udruge Domine iz kojih pozivaju DORH da pokrene odgovarajuće radnje zbog pokretanja kaznenih postupaka protiv svih koji pozivaju na nasilje protiv sudionika Split Pride-a ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo