LETICA JE LJUT ZBOG REAKCIJA NA NJEGOV SEKSIZAM PA SAD I VRIJEĐA: / Bulaznio o kokainu i UDBI

Image
Foto: PIXSELL

Slaven Letica,

24.10.2018.
9:07
PIXSELL
VOYO logo

Sociologu, publicistu i povremenom političaru Slavenu Letici nisu se svidjele neke reakcije na njegove opaske koje je objavio a Faceboooku nakon prošlonedjeljnog gostovanja Dalije Orešković u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2". Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Letičina je snaha, a njezinu najavu mogućeg političkog angažmana Letica je nakon te emisije među ostalim prokomentirao i sljedećom mišlju: "Zanima me i brine samo jedno: da joj bavljenje politikom ne oduzme dragocjeno majčinsko vrijeme koje trebaju moje unuke Meri i Leonora".

Neki su, među ostalima i Telegram.hr, Letičinu opasku o snahi iščitali kao seksističku. Razjareni Letica odgovorio je novom, opširnom objavom na Facebooku koju prenosimo u cijelosti kako je napisana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DALIJA OREŠKOVIĆ OBRUŠILA SE NA PREDSJEDNICU: /

'Dajem joj ocjenu nula. Možda je zbog trepavica, ali njoj je nešto zamaglilo pogled'

Image
DALIJA OREŠKOVIĆ OBRUŠILA SE NA PREDSJEDNICU: /

'Dajem joj ocjenu nula. Možda je zbog trepavica, ali njoj je nešto zamaglilo pogled'

Nisu razumjeli njegov spomenarski zapis

"Glupi, pokvareni i kokainski poremećen novinar telegrama.hr koji je zbog sramnih članaka i izmišljenih intervjua morao promijenio ime i prezime nije bio sposoban pročitati i razumjeti desetak redaka mog jasno napisanog "spomenarskog" (facebook) zapisa Kao mali znak pažnje i zahvalnosti što me je moja draga snaha Dalija Orešković u divanu kod Ace Stankovića pohvalila kao brižnog i nježnog DJEDA, na mom sam "spomenaru" (facebooku) objavio ovaj kratak zapis: "Mnoštvo je poveznica, komentara, rasprava, odobravanja i osporavanja, pa i hejtanja i trolanja, nastalo na tragu današnjeg nastupa Dalije Orešković u gostima kod Aleksandra Stankovića u divanu Nedjeljom u 2.

Sve zanima kakva će Dalija biti, ako bude, političarka. Mene, pak, zanima i brine samo jedno: da joj bavljenje politikom ne oduzme dragocjeno majčinsko vrijeme koje trebaju moje unuke Meri i Leonora."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudožderska politika proždire dragocjeno vrijeme i osjećaje"

Kao znanstvenik, sveučilišni profesor, savjetnik UN-a i pisac koji se je jedno vrijeme u dramatičnim prilikama 1990.-1991., pa i kasnije u znatno mirnijim okolnostima, kao saborski zastupnik, 2003.-2007., pozabavio politikom, vrlo dobro znam da hrvatska LJUDOŽDERSKA politika proždire dragocjeno vrijeme i osjećaje. U mom zapisu izrazio sam zato iskrenu i plemenitu zabrinutog UZORNOG DJEDA - kakvim me je hrvatskoj javnosti predstavila moja snaha - zbog vremena koje će uložiti u politički angažman.

Na tragu zapisa spomenutog "novinara", a ljestve mu je sigurno držao i jedan neupitni doušnik komunističke jugoslavenske UDBE, brojni su portali i listovi zarazno prenijeli etiketu telegrama.hr kako se u mom zapisu krije "srednjovjekovni" i "ljigavi" SEKSIZAM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentarima ispod tih glosa – jedan je imao naslov "FUJ" – ljuti su boj zapodjenuli čitatelji koji su moj zapis pročitali kako je mišljen i napisan i oni koji su prihvatili "kokainsku" sugestiju kako se radi o malignom seksizmu.

"Dalija je najnježnija kćer, predivna supruga i fantastična mama"

Kako u spomenutom zapisu nisam Daliji uzvratio na komplimentu, učiniti ću to sada. Dalija je najnježnija kćer svojih roditelja, predivna supruga, fantastična mama svojih blizanki i snaha na koju smo moja supruga i ja ponosni. Znam da će ovaj moj zapis moje brojne kritičare dovesti do ludila, ali naprosto ne mogu protiv činjenica i istine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno i najvažnije. Bez obzira kakvu "platformu" sa svojim suradnicima razvila, ja ću uvijek biti njen glasač, jer smatram da je OBITELJ kudikamo važnija i dragocjenija od svake ideologije i politike", napisao je Letica na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo