Lesar: SDP je stranka poput mog seksualnog života

Na hrvatskoj političkoj sceni pojavila se još jedna stranka. Osnovao ju je nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar, a zvat će se Hrvatski laburisti – Stranka rada.

15.3.2010.
15:54
VOYO logo

"Riječ je o stranci koja će predstavljati interese radnika i djelovati za njih kao i za sve one koji žive od svoga rada, od radnika u tvornici, na gradilištu ili traci, preko liječnika, slobodnih profesija, seljaka, umjetnika do sveučilišnih profesora i akademika", kazao je predsjednik stranke Dragutin Lesar.

Lesar tvrdi da u Hrvatskoj trenutačno nema niti jedne stranke koja štiti radnike, te da to u zadnjih 20 godina nije radio ni SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je stranka poput mog seksualnog života – konstruktivno suzdržana", izjavio je Lesar, a prenosi Večernji list.

Istaknuo je kako će stranka štititi radnike od kapitalista i neoliberalnog kapitalizma koji je u Hrvatskoj uzeo maha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lesar je također kazao da prije izbora nova stranka neće koalirati ni s kim, ali da će izbirljivi biti nakon izbora. Ne vjeruje da će novi izbori biti prije iduće godine jer "nema tako čvrstog ljepila kao što je vlast" i ne prognozira koliko će njegova nova stranka osvojiti mandata na izborima.

"Ono po čemu se mi razlikujemo i od Vlade i od oporbe jest što u Hrvatsku želimo uvesti neposrednu demokraciju, da građani na referendumu odlučuju o ulasku u NATO, Europsku uniju, o ustavnim promjenama, arbitražama. Želimo pravilnu raspodjelu društvenog bogatstva. Europska nam unija nije cilj nego sredstvo za bolju Hrvatsku i držimo da sve što je državno se ne smije dalje rasprodavati, želimo da se uvede moratorij na rasprodaju", rekao je Lesar na predstavljanju stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka je inače osnovana 27. veljače. Trenutno imaju povjerenike i članove u 13 županija, većina ih ranije nije bila politički angažirana, kazao je Lesar, napominjući da članom stranke, prema statutu, ne može biti nitko osuđen za korupciju, gospodarski i organizirani kriminal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo