Lesar: Kukuriku koaliciji bit ćemo noćna mora

'Mogu reći da sam sretan i zadovoljan', kazao je za Danas.hr Dragutin Lesar. Prema neslužbenim rezultatima DIP-a, njegovi Laburisti osvojili su sedam mandata.

4.12.2011.
21:21
VOYO logo

22:01 "Ja sam jedan od osnivača Hrvatskih laburista. Od početka osnivanja stranke tjerala nas je volja i entuzijazam. Svi smo volonteri. U Saboru ćemo se boriti za sve koji žive od svog rada i garantiram vam da se možemo osjećati sigurnije uz Laburiste", kaže Rajko Bulat koji će vjerojatno zasjesti u saborske klupe. Prema posljednjim neslužbenim rezultatima, zajedno s Lesarom "prolazi" u trećoj izbornoj jedinici.

21:45 Prema privremenim i neslužbenim rezultatima koj je objavio DIP, Hrvatski laburisti dobili su sedam mandata. Lesarova stranka osvojila je dva mandata u trećoj izbornoj jedinici, a po jedan u prvoj, drugoj, šestoj, sedmoj i osmoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:35 "Mi smo jasno rekli s kime nećemo koalirati, ne želimo u Remetinec", rekao je Lesar.

21:26 Nakon što je DIP objavio prve neslužbene rezultate, prema kojima Laburisti dobivaju šest mandata, Lesar je rekao da je njegovoj stranci to i više nego dovoljno, a da bi im s tri u Saboru bio problem raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovako ćemo im (Kukuriku koaliciji) biti noćna", zaprijetio je Lesar.

Za borce za rad i 'malog čovjeka'

20:50 "Osjećamo se kao pobjednici u svakom slučaju. Neke stranke postoje 20 godina, a nisu dobili niti jedan mandat. Tako da je ovo nama više nego dovoljno. Mislim da su birači prepoznali da smo decidirani i da imamo jasne poruke. Predstavljamo borce za rad i 'malog čovjeka'", kazala je Nansi Tireli koja vrlo vjerojatno ulazi u Sabor. Tireli, koja je obrtnica već 22 godina, "prošla" je u osmoj izbornoj jedinici gdje su prema izlaznim anketama laburisti osvojili 10 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:27 "Ankete gode, ali čekat ćemo službene rezultate DIP-a. Kada smo uhvatili šest mandata, idemo sad hvatati deset. Mogu reći da sam sretan i zadovoljan", kazao je za Danas.hr šef Hrvatskih laburista Dragutin Lesar, koji je u stožer u u Šubićevoj ulici došao oko 20:15 sati.

OVDJE pratite zbivanja u stožeru Kukuriku koalicije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OVDJE pratite zbivanja u stožeru HDZ-a Prema prvim izlaznim anketama, Laburisti će u Saboru imati šest zastupnika. Nakon objave rezultata izlaznih anketa u stožeru stranke atmosfera je vesela.

Rezultatom su laburisti i više nego zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša procjena je bila tri zastupnika, tako da smo jako zadovoljni rezultatima. Nismo euforični, jer se radi o neslužbenim rezultatima. Vjerujemo da konačni rezultati neće biti puno lošiji. Ovo je tek početak djelovanja Laburista, najmlađa smo stranka, a već smo postigli tako dobar rezultat. Na idućim izborima, za četiri godine nitko bez nas neće moći formirati vlast", kazao nam je Branko Vukšić koji je bio listi u prvoj izbornoj jedinici.

'Definitivno se rad isplatio'

Rezultatima je jako zadovoljan i član Predsjedništva stranke Stipe Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da smo stranku osnovali prije 21 mjesec i da smo u jako kratkom razdoblju trebali uspostaviti stranačku infrastrukturu, možemo biti jako zadovoljni. Definitivno se rad svih ovih mjeseci isplatio", kazao je za Danas.hr Drmić. Podsjetio je da su za kampanju potrošili 800 tisuća kuna, od čega 500 tisuća kuna kredita.

Ukoliko ne bude promjena, laburisti koji će postati zastupnici u Saboru su: Branko Vukšić, Zlatko Tušak, Dragutin Lesar , Rajko Bulat, Mladen Novak, Nikola Vuljanić i Nansi Tireli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo