rat pismima / Leko pozvao Grabar-Kitarović da se ponaša državnički, ona mu uzvratila: 'Nećete mi držati lekcije'

Josip Leko je kazao kako je novinaru samo odgovoreno na njegove upite i da nema ništa loše u tome da predsjednik Sabora i predsjednica Republike razgovaraju, a Kolinda Grabar-Kitarović mu je uzvratila da ga je 'pregazilo vrijeme'

29.7.2015.
8:24
VOYO logo

Nakon što je u medije procurila informacija kako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović preko svog glasnogovornika od predsjednika Sabora Josipa Leke zatražila da sudjeluje na današnjoj izvanrednoj saborskoj sjednici o izlasku Hrvatske iz arbitraže sa Slovenijom, a on joj pismom poručio kako raspravu može pratiti samo kao promatračica jer za participiranje ne postoji nikakva zakonska osnova, razbuktao se novi sukob na političkoj sceni.

Naime, Leko je sadržaj svog dopisivanja s predsjednicom prepričao novinaru Telegrama, što je jako razljutilo Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"RH je uređena kao država parlamentarne demokracije, što je utvrđeno Ustavom RH, u kojoj su vladavina prava i trodioba vlasti ustavni postulati kojeg bi se sve grane vlasti trebale striktno držati", rekao je i dodao da ne vidi ništa loše u tome da mediji znaju kako predsjednik Sabora i predsjednica Republike razgovaraju.

Leko kaže kako je novinaru portala samo odgovoreno na njegove upite koje je postavio nakon što je predsjednica javno izjavila da 'još nije sigurna hoće li doći na sjednicu Sabora'. Leko upozorava predsjednicu da se od izabranih dužnosnika 'očekuje da se ponašaju državnički i odgovorno te da je u političkom prostoru previše predstava za javnost, a trebalo bi biti ozbiljnog rada i komunikacije'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imam razumijevanje za Vaš stav koji se dade iščitati iz pisma, a kojim pokazujete osobnu nesklonost načinu i stilu mog rada. U tom duhu očekujem kako ćete onda razumjeti i moj stav kako je Hrvatskoj uistinu nužno potrebna smjena generacija u politici, koja bi napokon zadovoljila zahtjeve građana za sadržajem, a ne formom”, poručila je Grabar-Kitarović Leki da ga je 'pregazilo vrijeme'.

Osim toga, dodala je kako ne dopušta da joj se drže lekcije, jer odgovara samo građanima Hrvatske, a ne visokim političkim dužnosnicima niti strankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo