Jedan i neponovljivi / Legendarnog Kiću Slabinca svi su voljeli: 'Veliki emotivac, uvijek nas je mogao nasmijati'

Kićo Slabinac legenda etno glazbe i pionir rocka u Hrvatskoj bit će pokopan u rodnom, voljenom Osijeku u obiteljskoj grobnici

13.11.2020.
21:15
VOYO logo

Jutros nešto prije sedam sati iz KBC-a Zagreb stigla je tužna vijest. Pjevač i skladatelj Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini. Nekoliko posljednjih mjeseci proveo je u jedinici intenzivne njege, nakon oporavka od zahtjevnih operacija srca.

Od Slavonskog slavuja, kako su ga mnogi zvali, danas se opraštaju kolege, a za RTL Danas progovorila je i glazbenikova sestra.

Žele da ga se sjećaju po glazbi

Godinama je skupljala sve članke o bratu. Danas je završila posao dug preko 50 godina. Na veliki album napisala je datum. Album će, kaže sestra pokojnog glazbenika, predati njegovim sinovima. Znali su svi da je već mjesecima kritično, no nadali su se. Ne žele razmišljati o tom. Kićo to, uostalom, ne bi volio. Radije bi da ga se sjećaju po glazbi kojom je bio opijen od rođenja. Susjedi su imali gitaru, prisjeća se gospođa Silva, a on bi trčao preko ceste, iako je tek prohodao i vikao:

"Svirajte, svirajte, to se sjećam", rekla je sestra. Bio je vrhunski glazbenik, kaže ona, ali je bio još bolji čovjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omiljen među kolegama  

Image
ODLAZAK LEGENDE /

Nakon borbe s dugom i teškom bolesti preminuo Krunoslav Kićo Slabinac

Image
ODLAZAK LEGENDE /

Nakon borbe s dugom i teškom bolesti preminuo Krunoslav Kićo Slabinac

"On kad se vraćo sa tih svojih putovanja svima poklon najsitniji. Svi su morali, na sve je mislio. I javljo se, roditeljima pogotovo. Sve anđis karte čuvam. Bio je jako pažljiv. Stvarno je bio jako osjećajan", ali i duhovit, dodaju kolege.


"Kad te on uspije nasmijati, ono što bi mi rekli - kad te digne iz mrtvih i smiješ se, a ne smije ti se onda znaš kakav je čovjek bio. Uvik vesel radostan,. A u duši bije je mekan i emotivac veliki", rekao je njegov glazbeni kolega Mladen Grdović.

"Radije bih se smijala nego plakala zato što kad ga se sjetim onda se sjetim uvijek jednog veseljaka, jednog predivnog, dobrog čovjeka koji je jednostavno živio da preda to humora što su sebi ima", rekla je Tereza Kesovija.

Takav je bio i uvijek pred našim kamerama pa i zadnji put prošlog srpnja.

"Došlo mi je u jednom trenutku da kažem: šta je, još ste živi. Međutim, poslije sam se sjetio da to ima jako puno nove publike koji mene znaju. Evo, baš konobar u hotelu koji nije baš tako mlad pa kaže da me gledo ko' dječak. Ja se mislim: Isuse, Kruno, kolko imaš godina. Pa onda obično upotrebljavam onu zgodnu šalu za ove godine. Kaže: Ono što mi je najbolje ispalo od života to su zubi i kosa. Hahah", rekao je Kićo jednom prilikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je i ostao legenda  

Kićo Slabinac bio je pionir rocka na ovim prostorima.

"On je bio prvi, baš je bio pravi i onda tu u bećarcu da ne govorim. Ma sve što je radio tako je dobro radio osim što se nije više za sebe brinuo", rekla je Tereza.

"On je bio jedinstven čovjek u svakom pogledu. Bio je veliki pjevač, naravno. Kantautor veliki, ali ono što je najvažnije, on je bio, multitalenat znači, bio je vrhunski glumac, bio je imitator", reko je Duško Lokin.

Nedostajat će i svojoj publici.

"Slavonski slavuj. Niste znali jel on roker ili pjevač narodnih slavonskih pjesama. Prekrasan, prekrasan".
"Kao malena sam išla na njegov prvi koncert, bilo mi je nezaboravno"
"Jedan od naj, naj. Možda jedan od najboljih naših estradnih pjevača što su bili".

 Kićo Slabinac legenda etno glazbe i pionir rocka u Hrvatskoj bit će pokopan u rodnom, voljenom Osijeku u obiteljskoj grobnici gdje su sahranjeni i njegovi roditelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo