JANICA PRIHVATILA PLENKOVIĆEVU PONUDU: / Na sjednici Vlade imenovana je na visoku funkciju

Image
10.11.2016.
15:21
VOYO logo

Prvi put u samostalnoj Hrvatskoj sport je osnivanjem samostalnog Središnjeg državnog ureda dobio zasebno mjesto u državnoj administraciji, a čast da bude prva hrvatska državna tajnica za sport pripala je četverostrukoj olimpijskoj pobjednici i najuspješnijoj alpskoj skijašici u povijesti zimskih olimpijskih igara Janici Kostelić.

Kako smo nedavno pisali, premijer Plenković tu je poziciju na sastanku u Banskim dvorima nedavno i ponudio Janici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JANICA KOSTELIĆ OSTAJE PRI VLADI? /

Premijer Plenković joj ponudio uglednu funkciju...

Image
JANICA KOSTELIĆ OSTAJE PRI VLADI? /

Premijer Plenković joj ponudio uglednu funkciju...

Već i najavu formiranja samostalnog Ureda za sport pri Vladi RH pozdravile su sve glavne sportske udruge od saveza, klubova, sportaša i sportskih dužnosnika koje već godinama nastoje dobiti ili zasebno ministarstvo ili Ured za sport.

Glavna zadaća Ureda

Središnji državni ured za sport osniva se radi održanja kvalitete i unaprjeđenja hrvatskoga sporta, kao i poboljšanja uvjeta za bavljenje sportom i sportskim djelatnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna zadaća Ureda bit će donošenje dugoročne strategije razvoja sporta, ulaganje u veći broj malih sportskih objekata, poticanje sporta u službi zdravlja, redefiniranje položaja profesionalnih i amaterskih sportskih klubova, osiguranje primjerenih tehničkih i financijskih uvjeta vrhunskim sportašima te provođenje mjera za suzbijanje nasilja na sportskim terenima.

Izmjenom zakonske regulative Vlada će, najavljuje se, ojačati financijsku odgovornost sportskih klubova i saveza, te učinkovitije urediti nadzor nad njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čelo Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić dolazi s mjesta pomoćnice ministra za sport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u kojem je zaposleno 16 djelatnika.

Životopis Janice Kostelić

Rođena je 5. siječnja 1982. u Zagrebu, a cijelu karijeru je bila članica Ski kluba Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svojim drugim Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake City 2002. godine zlatne medalje osvaja u slalomu, veleslalomu i kombinaciji, kojima pridodaje i srebrnu u superveleslalomu.

Impozantnu kolekciju olimpijskih odličja nadopunjuje na ZOI u Torinu 2006. godine gdje uz zlatno odličje u kombinaciji osvaja i srebrnu medalju u superveleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janica je pet puta bila i svjetska prvakinja u različitim skijaškim disciplinama i tek treća skijašica u povijesti koja je pobjeđivala u utrkama u Svjetskom kupu u svih pet skijaških disciplina, te druga skijašica koja je pobijedila u svih pet disciplina u jednoj sezoni. Tri je puta osvajala naslov ukupne pobjednice u Svjetskom kupu (2001., 2003. i 2006.), a ima i sedam malih Kristalnih globusa, tri slalomska i četiri u kombinaciji. Janica Kostelić osam puta je izabrana i za najbolju hrvatsku sportašicu godine, a na mjesto državne tajnice dolazi s mjesta pomoćnice za sport ministra Predraga Šustara.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo