OTKRIVENE LAŽNE DNEVNICE I U MORH-u! Tajnica ukrala milijun i pol kuna: / 'Zbog kredita sam u financijskim problemima'

Image

Nakon otkrivanja 'afere Dnevnice' u kojoj su se isplaćivali nepostojeći putni nalozi u Vladi, čime je država oštećena za 500.

27.3.2017.
9:58
VOYO logo

Tportal piše kako je milijun i pol kuna ukradeno u MORH-u, također lažnim putnim nalozima. Cijeli si je iznos prisvojila administrativna tajnica u Službi za nekretnine, graditeljstvo i zaštitu okoliša MORH-a, Sanja Šprišić.

Lažirala 942 putna naloga

Šprišić je od 2004. do 2012. lažirala putne naloge, njih 942. Na temelju toga si je mjesečno isplaćivala oko 16.000 kuna, a sve je otkriveno 2012. te je podnesena kaznena prijava DORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajnica je u putne naloge upisivala neistinite podatke o službenim putovanjima, naloge je pečatirala službenim pečatom MORH-a, ali bez znanja i odobrenja ovlaštenih osoba. Financijska služba nije sumnjala u vjerodostojnost tih putnih naloga pa su joj dnevnice isplaćivane tijekom više od osam godina, i to za putovanja na kojima nije nikada bila.

Šprišić je priznala krivnju. Na sudu je rekla da je ideju za sve dobila vidjevši da i drugi djelatnici dobivaju naknade za putovanja. Najprije je lažni nalog napravila kad je bila na privatnom putovanju. Rekla je da je zbog kredita bila u financijskim problemima pa je s takvom praksom lažnih putnih naloga nastavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđena je na zatvorsku kaznu od godinu dana. Zatim je to promijenjeno i zatvorska kazna je pretvorena u rad za opće dobro, a nakon toga opet vraćena na kaznu zatvora. Novac je morala vratiti u proračun, no vratila je samo 8700 kuna. U MORH-u ne radi još od 2013. a dug planira vratiti od rada u svojoj tvrtki, piše Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo