SNOVI, ŽELJE, ŽIVOT / Laura želi na fakultet: 'Sve što trebam jesu nova kolica, obećavam da neću pobjeći u Irsku'

Image
Foto: Laura Lovošević / Facebook

Laura Lovošević je djevojka koja ne traži sažaljenje, ona traži pomoć, želi studirati i zaposliti se, a za to treba nova kolica

30.5.2019.
9:50
Laura Lovošević / Facebook
VOYO logo

Laura Lovošević je djevojka kojoj trebaju nova invalidska kolica, a s obzirom na to da joj za njih trebaju 50.000 kuna zamolila je pomoć dobrih ljudi.

Njezina poruka na Facebooku privukla je pažnju i društvenim mrežama dijeli se poziv za pomoć djevojci koja želi studirati. Ne želi sažaljenje, treba pomoć, a ovo je njezin poziv s Facebooka:

Kolica su moje noge. Ti svoje noge imaš, one hodaju, trče i skaču. Vjerojatno nisi dulje od minute u životu razmišljao kako je to kada ne možeš do napolitanki na polici, a udaljene su samo par koraka od tebe. Tih par koraka ja nemam, a voljela bi ih imati i trebam ih. Da nisi slučajno pomislio kako tražim sažaljenje, to je zadnja stvar koju trebam u životu. Ja trebam samo tu jednu minutu od tebe, da ti kažem jednu stvar. Imam snove i želje isto kao i ti, isto kao i svako dijete i čovjek na svijetu. Ne trebam ja ništa posebno, pametna sam, ambiciozna i želim živjeti normalan život kakav zaslužujem. Želim ići na fakultet, obrazovati se i biti što samostalnija. Ali kolica ... kolica su moje noge ... Ti svoje imaš, one hodaju, trče i skaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako 5000 Hrvata sutra ne popije kavu svim mojim mukama dolazi kraj. Kako da im objasnim da moje trenutne 'noge' koje dobivam od države ne služe svrsi kojoj su namijenjene i otežavaju mi život. Mlada sam i želim se zaposliti, ali s trenutnim kolicima koja su glomazna, rasklimana i neudobna to ne mogu. Probaj provesti dan u tuđim cipelama, tri broja većim ... Ili sjediti osam sati na drvenoj stolici, bez mogućnosti da ustaneš i prošetaš. Vjeruj mi da boli ...

Ono što trebam su nova kolica, obećajem da neću pobjeći u Irsku. Šalu na stranu, nova kolica kakva trebam da normalno funkcioniram i radim sve što radi jedna normalna djevojka od dvadeset i jednu, koštaju 50 000 kuna. Ako samo pet tisuća Hrvata od nas četiri milijuna, sutra ne popije kavu nego donira 10 kuna za nova kolica, svim mojim mukama dolazi kraj. Ona minuta je prošla, ako si još ovdje ima nade za moju kvalitetniju budućnost. Hvala ti na pažnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite pomoći Lauri da kupi nova kolica, ovo je njezin IBAN (HR7623600003513339390)

Laura je išla u sedmi razred osnovne kad je, spremajući se za školu, u kupaonici napravila nagli pokret zbog kojeg je nešto kasnije počela osjećati neobične trnce u nogama, prisjetila se lani za Telegram. Do trenutka kad je došla do prijateljičina stana već je polako počela gubiti osjet, a u roku od pola sata više nije mogla stajati na nogama. U bolnici joj je dijagnosticiran transverzalni mijelitis, upala leđne moždine; doktori su joj tada samo rekli da se navikne na kolica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo