LAUC ODGOVORIO MOLEKULARNOM BIOLOGU: / 'Stalno nešto trola po mom FB zidu'; odmah stigla replika: 'Kako krhka ega neki imaju'

Image

'Ne znam tko je Ivan Barilar, osim što stalno nešto trola po mom FB zidu. Doista ne znam što ga čini autoritetom čije mišljenje treba prenositi hrvatskoj javnosti'

25.1.2021.
21:31
VOYO logo

Nakon što je danas molekularni biolog, Ivan Barilar, izjavio da Gordan Lauc širi dezinformacije i neistine o virusu i pandemiji, stigla je uskoro i Laucova replika na Facebooku u kojoj je Barilara nazvao trolerom na njegovu zidu na Facebooku.

"Osoba kojoj nećemo niti ime napisati u naslovu (jer nitko ne zna tko je on) kaže da Lauc širi dezinformacije i neistine. Što je sljedeći korak? 'Našli smo nekoga na ulici tko je rekao da Lauc širi dezinformacije i neistine'. Ne znam tko je Ivan Barilar, osim što stalno nešto trola po mom FB zidu. Čini se da radi kao postdoc na nekom malom institutu u Leipzigu. Doista ne znam što ga čini autoritetom čije mišljenje treba prenositi hrvatskoj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalitetu znanstvenika možemo relativno dobro mjeriti. Prema svim kriterijima koji postoje ja sam jedan od nekolicine najuspješnijih znanstvenika u području biologije u Hrvatskoj. U ovoj pandemiji govorim o stvarima koje dobro razumijem i znam te se zato usuđujem iznositi stav koji ponekad odudara od stava većine. Do sada sam u velikoj većini stvari koje sam napisao bio u pravu (osim nekoliko usputnih kratkih komentara, i u ožujku kada sam prenosio informacije da trebamo dezinficirati stvari koje kupimo u dućanu) i svojim angažmanom sam u velikoj mjeri pridonjeo da nismo sada u situaciji u kojoj je primjerice susjedna Slovenija. Mislim da bi bilo u redu da ovakvi glupi naslovi u medijima prestanu...", poručio je Lauc.

Image
'NEPOTREBNO ŠIRENJE STRAHA I PANIKE': /

Znanstvenik Lauc tvrdi da novi sojevi virusa ne predstavljaju opasnost; Objasnio je i zašto

Image
'NEPOTREBNO ŠIRENJE STRAHA I PANIKE': /

Znanstvenik Lauc tvrdi da novi sojevi virusa ne predstavljaju opasnost; Objasnio je i zašto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barilar: 'Počnite pisati objektivno'

Barilar je odmah na Facebooku odgovorio replikom na Laucovu repliku poručivši mu da bi "možda bilo bolje da prestane pisati dezinformacije i počne pisati činjenično i objektivno".

"Sada se javio i Lolek. Kako krhka ega neki imaju to nije normalno. Odmah i moja replika. 'Osoba kojoj nećemo niti ime napisati u naslovu (jer nitko ne zna tko je on) kaže da Lauc širi dezinformacije i neistine.' - ja bih sa stvarno uvrijedio na vašem mjestu kada jedan obični nitko i ništa u FB postu ukaže na propuste i mane koje ste napravili u zadnjoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Što je sljedeći korak? 'Našli smo nekoga na ulici tko je rekao da Lauc širi dezinformacije i neistine'.' - ovisi, ako je osoba na ulici u pravu zašto ne?

Žao mi je šta osjećate potrebu uspostaviti autoritet mjerenjem..biologije..jel. Možda bi bilo bolje da prestane pisati dezinformacije i počnete pisati činjenično i objektivno. Tu vas čak i tamo neki nepoznati ljudi dobrano šišaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da bi bilo u redu da ovakvi glupi naslovi u medijima prestanu' - SLAŽEM SE! Ja ću inače biti prvi koji će reći da mojem postu nije mjesto ni u kojem mediju, kao ni vašem, to sam dapače u samome postu i napisao", poručio je Barilar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo