završeni radovi / Latković nelegalno gradio objekte na zaštićenoj uvali Vruja: Sada su mu sve srušili, ali i 'lijepo' naplatili

Image
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Poduzetnik je bespravno gradio, pa stigla građevinska inspekcija, a onda bageri. Nakon mjeseci rada, sada su gotovi s rušenjem. U Vruji je u proteklih godina održano nekoliko prosvjeda koje su aktivisti ironično nazivali "Festivalom bespravne gradnje i devastacije prirode"  protiveći se nelegalnom betoniranju

6.10.2023.
14:39
Matko Begovic/PIXSELL
VOYO logo

Završili su višemjesečni radovi uklanjanja više bespravno izgrađenih građevina u uvali Vruja, Pisak, izvijestio je u petak Državni inspektorat uz napomenu da su radovi provedeni nakon provedenih sedam upravnih inspekcijskih postupaka građevinske inspekcije.

Inspektorat u priopćenju, uz koje su priložene i fotografije iz kojih je vidljivo stanje prije i nakon uklanjanja bespravno izgrađenih objekata, navodi da su od lipnja uklonjeni - lukobran u moru, jaccuzi (prizemna građevina, prostor za tuš), vodosprema i potporni zidovi te niz građevina u ''ribarskom selu'', kao i betonizirana obala te bespravno izgrađena pristupna cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
idu i lukobrani... /

Inspektorat se oglasio o rušenju na Vruji. Sve košta 250.000 eura, radit će ručno

Image
idu i lukobrani... /

Inspektorat se oglasio o rušenju na Vruji. Sve košta 250.000 eura, radit će ručno

Zbog specifičnosti terena odnosno nepristupačnosti, dio je bespravno izgrađenih građevina uklanjana i ručno, a ne samo strojno te dio s kopnene, a dio i s morske strane.

"Samom izvršenju rješenja o uklanjanju putem treće osobe prethodilo je niz inspekcijskih očevida tj. nadzora u kojima su između ostalog sukladno zakonskim propisima izrečene i novčane kazne u iznosu od 374.278,32 eura, a kojima se investitora prisiljavalo na izvršenje rješenja", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se stekli svi zakonom propisani uvjeti, Državni inspektorat je u prvom kvartalu ove godine proveo otvoreni postupak javne nabave radova uklanjanja nezakonito izgrađenih građevina u uvali čija ugovorena vrijednost iznosi 254 tisuće eura plus + PDV.

U Vruji je u proteklih nekoliko godina održano nekoliko prosvjeda koje su aktivisti ironično nazivali "Festivalom bespravne gradnje i devastacije prirode"  protiveći se nelegalnom betoniranju uvale koje je proveo  poduzetnik Stipe Latković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Glazba, konfeti, ali i 21 šampanjac za isto toliko godina bespravne gradnje u uvali Vruja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo