KRAJ DRAME ZA DUŽNIKE? / Lalovac nudi konačno rješenje za stambene kredite; Bohaček poručuje: 'Takav prijedlog nitko nije vidio!'

Image
Foto: Marko Prpic, Zarko Basic/PIXSELL

Konačno se nazire kraj drame sa švicarskim frankom, ali i svim drugim problematičnim stambenim kreditima. Ministar financija od banaka traži novu procjenu vrijednosti vrijednosti nekretnina dužnika. Nataša Božić izračunala je da bi nam revalorizacija mogla smanjiti glavnicu stambenog kredita i do 40 posto

20.7.2015.
22:25
Marko Prpic, Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Znate li tko je u Hrvatskoj 'crveni oktobar'?

"To bih valjda trebao biti ja", kaže ministar financija Boris Lalovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E pa rješenje koje sad nudi za problem švicarca - a to je rušenje glavnice kredita u skladu s padom cijena nekretnina - onima koji su ga prozvali crvenim oktobrom - sigurno će zvučati jako crveno.

"Ja sam otvorio to pitanje gdje bi se vrijednost nekrentina svela na tržišnu, a shodno tome bi se iznivelirale rate kredita. Ako je stan 2008. godine po metru četvornom vrijedio 2400 eura, a danas vrijedi 1700 eura, onda ne vidim razlog da tu razliku ne svedu na realno i ponovno obračunaju kredit", smatra ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provede li ministar financija riječi u djelo preostale glavnice bi se mogle smanjiti i do 40 posto, jer toliko je u nekim sredinama stanovima pala vrijednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo