Lalić: Povjerovali su Čuljak, a ne predsjedniku Hrvatske

Nezadovoljan vođenjem HHO-a, ali i izjavom koja je poslana Programskom vijeću HRT-a vezanom uz Josipovićevo sudjelovanje u Dnevniku, HHO je napustio i Dražen Lalić.

18.1.2010.
13:42
VOYO logo

Nakon Branimira Pofuka i Krešimira Dolenčića, Hrvatski helsinški odbor napustio je i Dražen Lalić.

Razlog njegova izlaska je nezadovoljstvo načinom vođenja te organizacije, a povod je, kako kaže, izjava upućena Programskom vijeću Hrvatske televizije koju je potpisao predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednjih godinu i pol smo napravili neke vrijedne projekte i aktivnosti, no od kada je na čelo HHO-a došao Čičak, izostaju tolerancija i dijalog, kojih je unatoč nekim nedostacima Ive Banca u vrijeme njegovog mandata bilo itekako više. Čičak teži samovoljnom vođenju HHO-a, što nužno dovodi do neracionalnih odluka i istupa kojima se narušava ugled te organizacije", pojašnjava Lalić.

S priopćenjem Vijeću se ne slaže, a tvrdi da je i loše sastavljeno i neprimjereno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U predsjedničkoj kampanji ljudska su se prava narušavala na različite načine, od verbalnog nasilja do uplitanja Crkve, i HHO je na njih trebao reagirati. Od svega toga, Čičak je odlučio reagirati zbog Dijane Čuljak-Šelebaj, kontroverzne osobe, kojoj je povjerovao prije nego predsjedniku države. Pritom se opredijelio za stranu Hloverke Novak-Srzić, koja je odavno trebala podnijeti ostavku na mjesto urednice Informativnog programa HTV-a", kazao je Lalić za net.hr osuđujući ujedno Čičkovo prozivanje Branimira Pofuka zbog sukoba interesa.

Podsjetimo, HHO je "pisao" Programskom vijeću Hrvatske televizije pozvavši ga da zaštiti svoje urednike i novinare od utjecaja politike i provede istragu o navodnom primjeru zloporabe političke moći, a koji se tiče novoizabranog predsjednika Ive Josipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je, prema njihovom mišljenju, svoje sudjelovanje u Dnevniku uvjetovao time da s njim razgovara Zoran Šprajc, a ne Dijana Čuljak-Šelebaj. Miando Mrsić tu je informaciju demantirao.

Prethodni članci:

arti-201001170220006 arti-201001170117006 arti-201001150674006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo