LAKŠE SE DIŠE /

Pauza od kiše i nevremena: Kraj vikenda stabilniji i topliji, meteorologinja otkrila kad se vraćaju vrućine

Pauza od kiše i oblačnog vremena bit će i u središnjem dijelu unutrašnjosti gdje će biti osjetno toplije, ali oš uvijek ne i vruće. Bit će dobar dan za provesti negdje na otvorenom u prirodi. Puhat će sjeveroistočni vjetar, ali uglavnom slab i u gorju

Ana Bago Tomac

Ana Bago Tomac

21.7.2024.
7:03
VOYO logo

Očekivana promjena vremena donijela je mnoge probleme zbog obilnih kiša i jakog vjetra, a u nedjelju nas čeka jedna pauza u polju povišenog tlaka zraka zbog čega će biti stabilnije.

U takvoj situaciji, ali i zbog osjetno niže temperature ujutro će često biti magle i niskih oblaka, u gorskoj Hrvatskoj i malo kiše. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena bura, a južnije sjeverozapadnjak i prevladavat će sunčano. Vrlo topla ili vruća noć ostaje jedino na južnom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pauza od kiše i oblačnog vremena bit će i u središnjem dijelu unutrašnjosti gdje će biti osjetno toplije, ali još uvijek ne i vruće. Bit će dobar dan za provesti negdje na otvorenom u prirodi. Puhat će sjeveroistočni vjetar, ali uglavnom slab i u gorju.

Istočni dio može pogoditi još kakav pljusak, ali ni blizu jak kao jučer i to negdje sredinom dana. Uglavnom i ovdje sunčan dan, a temperatura u porastu. Na jugu zemlje i dalje vruće, ovdje će i sutra biti sunčan dan uz umjeren maestral. Toplo je i u moru, uglavnom 27 ili 28 Celzijevih stupnjeva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena vremena osjetila se na sjevernom dijelu Jadrana gdje će i u nedjelju biti manje vruće - uglavnom oko 30 Celzijevih stupnjeva. U gorju i koji stupanj manje, a ovdje će pasti lokalno i malo kiše.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Novi tjedan počet će vrlo toplo pa i vruće, ali onda prema sredini tjedna sve promjenjivije uz kišu i dosta oblaka. I u ponedjeljak će biti pljuskova i to lokalno jakih i izraženih, a u drugoj polovici tjedna slabija kiša te manje vruće.

IDUĆIH DANA NA MORU

Manje vruće idući tjedan i na jugu Jadrana, a pljuskovi su ovdje najizgledniji u srijedu. Od sredine tjedna zapuhat će i slaba do umjerena bura i malo će se sniziti i temperatura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo