VELIKI KONCERT / Laibach u Lisinskom: poznata slovenska grupa u svibnju nam dolazi sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Grupa će s orkestrom predstaviti novi materijal i svoje poznate pjesme

30.1.2017.
12:06
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Slovenska grupa Laibach će 9. svibnja u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz pratnju Simfonijskog orkestra RTV slovenija održati koncert nazvan "Naše pjesme, vaši snovi".

Laibach će uz orekstar izvesti novi autorski materijal, a radi se o polusatnoj suiti koja je inspirirana motivima epa "Krst pri Savici" velikog slovenskog pjesnika Franca Prešerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesma govori o pokrštavanju alpskih slovenaca u 8. stoljeću, a pjesma će biti predstavljena u koleraciji s Laibachovim tumačenjem odlomka iz Griegove nedovršene opere "Olav Tryggvason" koja se bavi sličnom tematikom krvavog rođenja kršćanstva u Norveškoj i Švedskoj. 

Laibach je taj rad premijerno odsvirao na Ultima festivalu suvremene glazbe u Oslu 2014. godine. Nastup u Lisinskom svojevrsni je nastavak Laibachove suradnje sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije s kojim će u Zagrebu izvesti i svoje poznate pjesme, dok će nastup biti popraćen filmskim projekcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laibach je na aranžmanima radio s mladim slovenskim dirigentom Anžetom Rožmanom, dok će orekstrom dirigirati Simon Dvoršak. Koncert slovenske grupe predstavlja jedan od njihovih najzahtjevnijih koncerata te najveću produkciju koja je postavljena na scenu Lisinskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo