SNAŽNO NEVRIJEME / Labin pod vodom, bujica s vodopada iznad Raše šiklja po cesti: 'Ovog se ne sjećaju ni najstariji Labinjani'

Image
Foto: Screenshot Facebook / Šime Martinović, Labinska Komuna

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je da je zbog obilne kiše koja je zahvatila područje istočne obale Istre tamošnji županijski centar zaprimio 15-ak poziva građana zbog poplavljenih podruma kuća, vode na prometnici Labin-Koromačno te odronu kamenja i zemlje na prometnici Rabac-Labin

30.8.2023.
16:23
Screenshot Facebook / Šime Martinović, Labinska Komuna
VOYO logo

Obilna kiša i nevrijeme zahvatili su u ranim poslijepodnevnim satima područje Labina i okolicu. Dijelovi grada su pod vodom, ponegdje ima i odrona na cesti, a nadležne službe su na terenu.

Mještani na društvenim mrežama dijele fotografije i snimke koje pokazuju posljedice snažne kiše. "Uvijek je bilo vremenskih ekstrema, ali 150 litara kiše u nekoliko sati ne sjećaju se ni najstariji Labinjani", komentirao je jedan mještanin na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša je stvorila ogromne probleme na cesti za Rašu i to na zavoju ispod poznatog vodopada. Bujica je izmaknula kontroli te je probila na cestu zbog čega je policija morala regulirati promet, piše Istarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istramet javlja kako je u Labinu palo 157 litara kiše do 15 sati. "Istok Istre i kvarnerski otoci danas su dobro nagrabusili", dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je da je zbog obilne kiše koja je zahvatila područje istočne obale Istre tamošnji županijski centar zaprimio 15-ak poziva građana zbog poplavljenih podruma kuća, vode na prometnici Labin-Koromačno te odronu kamenja i zemlje na prometnici Rabac-Labin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za riječku regiju na snazi je narančasti meteoalarm, javlja DHMZ. I dalje postoji mogućnost obilne kiše, a moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Građane upozoravaju da su mogući opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti i proklizavanja na mokrim kolnicima.

POGLEDAJTE VIDEO: Pijavice se nadvile nad Splitom. Oblak dosezao 12 kilometara u visinu, pogledajte silovito nevrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo