Kupio presvlaku za trosjed, a na njoj je sitnim slovima pisalo: Otvoriti ambalažu u rukavicama

3.4.2014.
12:38
VOYO logo

"Moralo se žurnije reagirati s usklađivanjima jer se u proteklom vremenu moglo svašta dogoditi i pitam se dokle ćemo se mi usklađivati te tko će platiti štetu građanima koji se ne snalaze u zadanim okolnostima", zabrinulo je HDZ-ovog zastupnika Stjepana Milinkovića u raspravi o izmjenama Zakona o predmetima opće uporabe.

Dok ne dođu novi i vrate na staro

"Usklađivat ćemo se valjda sve dok ne dođe nova vlast i sjeti se ponovno sve vratiti na staro, u Državni inspektorat", odgovorio mu je laburist Vukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predložene zakonske izmjene odnose se na usklađenje s novim odredbama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave, budući da se u slučaju zdravstveno neispravnih predmeta prema novonastaloj nadležnosti Ministarstva zdravlja sada obavještava Ministarstvo gospodarstva, a ne više Državni inspektorat.

Bez ugovora o radu

"U obrazloženju se navodi da se izmjene rade kako bi se izbjegla pravna praznina, no ta je praznina već nastala u protekla tri mjeseca", podsjetio je Milinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio inspektora iz bivšeg Državnog inspektorata preraspodjeljenih po ministarstvima još nije dobio rješenja o preraspodjeli pa tako oni koji bi trebali provjeravati kako funkcionira sustav ni sami nemaju ugovor o radu", tvrdi Vukšić.

HDSSB-ovac Boro Grubišić inzistira na ozbiljnijem pristupu predmetima opće uporabe među kojima su posuđe, pribor, kozmetika, ambalaža ali i odjeća i dječje igračke, a naveo je i osobni primjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki dan sam kupio presvlaku za trosjed, a na njoj je sitnim slovima pisalo 'Otvoriti ambalažu u rukavicama', pa sam se pitao što je onda tek s onim u toj ambalaži i kada sam je otvorio sve je vonjalo po formaldehidu", požalio se taj HDSSB-ovac.

"Inspekcijski nadzor trebali bi obavljati sanitarni inspektori kojih nema dovoljan broj, a mi donosimo zakone bez da smo prethodno osigurali osnovne standarde odnosno ljude koji će osigurati njihovu prvedbu", zamjerao je HDZ-ovac Josip Đakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedemo ih, pijemo, stojimo i hodamo po njima

"Zakon dopunjujemo, on je važan za naš život i zdravlje jer su predmeti opće uporabe dio našeg svakodnevnog života, jedemo, pijemo, stojimo i hodamo po njima, o tome ne razmišljamo ali je važno da su oni sigurni za ljudsko zdravlje", poručila je HNS-ovka Sonja Koenig.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo