Kupio mobitel i našao se u velikim problemima

Sedamnaestogodišnji Osječanin kupio je mobitel kod jednog mobilnog operatera ni ne sluteći da će mu u školu, sportski klub i u obiteljski dom poslati policiju.

18.10.2011.
14:25
VOYO logo

Iako se u početku činio kao prvotravanjska šala, događaj koji se 1. travnja odigrao u kući jednog Osječanina prouzročio je njegovoj obitelji, a posebice 17-godišnjem sinu, neugodnost kakvu ne pamte!

Uručili su mu poziv za ispitivanje zbog krađe, a dva dana poslije utvrđeno je da mu je sin krivo osumnjičen, i to pogreškom djelatnika mobilnog operatera!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je dolazila u školu i sportski kolektiv i raspitivala se o 17-godišnjaku.

Ispašta zbog tuđeg nemara

"Prva neugodnost bila je na samom ulazu u policiju, gdje nogom nikada prije nismo kročili ni sin ni ja! Još kad sam vidio da oba djelatnika na vratarnici poznajem, bilo mi je zlo! Ubrzo je cijela škola pričala o tome i to zato što je policija nazvala razrednika i raspitivala se o mome sinu, njegovim eventualnim sklonostima krađi i sl. Kako je priča dospjela u svaki kutak škole, nije mi jasno, no sve to bilo je frustrirajuće za nas, a posebno za sina. Uzoran je učenik, stipendist, nikada problema nije imao i strašno je da ispašta zbog nečijeg tuđega nemara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku je utvrđeno kako je do pogreške došlo zbog krivog vođenja poslovanja mobilnog operatera, gdje je mobitel krivo uknjižen i vođen kao ukraden, a naknadno je prodan mome sinu. Umjesto da je riješio stvar unutar svoga knjigovodstva, mobilni operater je prijavio uređaj kao ukraden i slučaj prijavio policiji", ispričao je Željko P., otac osramoćenog 17-godišnjaka za Glas Slavonije.

No ni šest mjeseci nakon neugodnog događaja, operater se nije ispričao obitelji, zbog čega se otac obratio odvjetniku. Traži da mu se operater ispriča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija nespretno postupila?!

"Mi moramo utvrditi sve okolnosti događaja, jer ne možemo znati treba li se u slučaj uključiti Centar za socijalnu skrb. U slučaju maloljetne osobe obavi se razgovor u razredu, odnosno s učiteljem, no ovo je očigledno bilo malo nespretno jer se svakako djetetov identitet treba zaštititi", kaže Ivana Delaš, glasnogovornica u PU osječko-baranjskoj.

Vezani članci:

arti-201104180446006 arti-201103050116006 arti-201108180473006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo