Kupači se sudaraju s ribama

Na imotskom Modrom jezeru kupači muku muče s morskim galebovima koji su doslovno okupirali jezero, a u zadnje vrijeme i s ribama.

18.7.2011.
12:52
VOYO logo

Modro jezero je ljetno kupalište za sve Imoćane, a u posljednjih nekoliko godina pod pravom je "okupacijom" brojnih turista koji, ponajprije s Makarskog primorja, dođu samo da bi se okupali u njemu.

Neki od njih za dolazak u Imotski vjerojatno su se odlučili nakon što su čuli legendu o jezerskoj vodi kao svojevrsnom afrodizijaku, te se kupaju, plivaju i usput i piju vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vrlo oskudnih oborina, vodostaj je vrlo nizak, pa ove godine uživanje u Modrom jezeru nije potpuno. Kupači muku muče i s morskim galebovima koji su naprosto okupirali jezero, a koji se dolaze okupati nakon gozbe na obližnjem deponiju smeća u jezercu Kozjačić.

Da nevolja bude još veća, neselektivno i nezakonito puštanje u jezero raznih vrsta riba, od strane takozvanih ljubitelja Modrog jezera, još je više zakompliciralo stvari, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako jezero prošle godine nije presušilo, ribe, posebno šarana, grgeča, masnice te još nekoliko slatkovodnih vrsta, toliko se namnožilo da kupači, posebno na takozvanoj Bazaranskoj strani, imaju i neposredne dodire s ribama, koje dolaze do same obale.

Prema tvrdnjama dobrih poznavatelja prilika u Modrom jezeru, količina ribe na malu količinu vode je tolika da bi za desetak ili petnaest dana, ako ne padnu obilnije kiše, moglo doći do zamućenja vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201106040335006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo